Beauty blogger Em Ford maakt indrukwekkende video over internet pesten

Het lijkt tegenwoordig haast wel normaal om zo maar van alles te zeggen op internet. Het is een makkelijke manier om je mening te delen want degene waar je het over hebt, zit toch niet face to face tegenover je. Maar dat opmerkingen enorm kwetsend kunnen zijn, hebben velen niet eens door. Em Ford vond het daarom tijd om te laten zien dat wat je ook doet, het eigenlijk nooit goed is.

Ford heeft een video gemaakt waarin ze laat zien wat voor effect reacties kunnen hebben op social media. In de video laat ze zien wat voor reacties zij zelf echt heeft meegemaakt op social media. Opmerkingen zoals, ‘je ziet er walgelijk uit’ en ‘alsjeblieft, je bent zo lelijk’ is enkel maar een losse greep uit de gemene en nare opmerkingen die Em Ford dagelijks krijgt.

Ze legde dan ook op haar Youtube pagina uit waarom ze de video maakte: ‘Over de afgelopen maanden heb ik ontzettend veel reacties ontvangen van over de hele wereld, van mensen die last hebben van acne of erg onzeker zijn. Ik wilde een film maken die laat zien hoe de social media van tegenwoordig een onrealistisch beeld schept voor zowel de mannen als vrouwen. We zien dagelijks beelden van ‘perfecte’ mensen en vergelijken ons hier mee terwijl het eigenlijk een onmogelijk beeld is om jezelf mee te vergelijken. Jij bent namelijk mooi zoals jij bent. Het maakt niet uit hoe onprettig je je voelt bij de vlekjes in je gezicht of dat je het moeilijk vindt om vrienden te maken, geloof in jezelf. En laat nooit iemand je vertellen dat je niet mooi bent, zelfs jij niet.’

De video is krachtig en ook heel ontroerend, wij vinden het dan ook super goed van Em dat zij zo’n indruk makende video heeft gemaakt:

Reageer op artikel:
Beauty blogger Em Ford maakt indrukwekkende video over internet pesten
Sluiten