Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 4 nov 2018

En dan krijgt je ex opeens een kind, met háár

Pijnlijk was het, toen mijn beste vriendin er vandoor ging met de jongen waar ik zo smoorverliefd op was. Ook al is het inmiddels alweer 6,5 jaar geleden, deze streek zal ik nooit meer vergeten. Dat jij de liefde voor hem boven onze vriendschap verkiest en alle contact met mij zomaar uit het niets hebt verbroken. En nu krijg je een kind van hem.

Je denkt dat het je nooit overkomt. Je beste vriendin staat altijd aan jouw kant, blijft met haar poten af van jongens die jij datet. Helaas heb ik te heilig geloofd in vriendschap door dik en dun. Want die vriendin die ik al vanaf de basisschool kende geeft toch niet zomaar onze vriendschap op? Mis. Ze gooide onze vriendschap zomaar op straat. En waarvoor? Voor de jongen waar ik gek op was.

Het doet gigantisch veel pijn. Je verwacht het niet. Wáárom doet je beste vriendin zoiets? Het is een vraag die ik nooit beantwoord zal krijgen. Want ze verwijderde mij op elk social media kanaal en negeert me nog steeds als ik haar tegen kom ik de stad. Omdat het moet van hem? Ik kom er nooit achter. Wel weet ik dat dit de laagste actie ever is. En ik jouw vriendschap niet meer hoef.

Ik had nooit bij hem gepast in de toekomst, dat is één ding dat zeker is

Mooi roddelmateriaal ben je wel. Want mijn vriendinnen en ik kunnen er maar niet over uit. Je hebt álles opgegeven voor hem. Je opleiding, je vriendinnen. Want waren wij toch altijd degene waar je graag mee uitging? Wat doe je nu? Als een huismusje op de bank zitten wachten tot vriendlief thuis komt van z’n werk? Bah. Waar is de oude jij?

Nee, ik houd niet van afhankelijke meisjes. Ik had nooit bij hem gepast in de toekomst, dat is één ding dat zeker is. Ik ben een onafhankelijke vrouw en bewandel mijn pad zoals ík hem wil bewandelen. En daar laat mijn lover mij helemaal vrij in. Hoe fijn is dat? Vaak speculeren we nog over het het idee dat ik nu nog samen met hem zou zijn. Nou, geen haar op mijn hoofd.

‘Oh mijn god! Ze is ZWANGER!’

Als ik nu met hem zou zijn, had ik mijn vriendinnen veel minder vaak gezien, dan had ik niet de mogelijkheid om mijn opleiding af te maken, dan was ik niet meer dicht bij mijn familie. En misschien wel de grootste shock: misschien was ik dan wel zwanger.

Jep, zwanger. Ik kon mijn oren niet geloven toen mijn vriendin een screenshot stuurde van het Facebook bericht. Een buik met zwangerschapstest. ‘Oh mijn god! Ze is ZWANGER!’. Even wist ik niet wat ik moest zeggen. Kijk, ze mogen het natuurlijk helemaal zelf weten. Maar ergens is het zo’n raar idee. Het komt maar niet bij mij binnen. Het meisje dat ik altijd vertrouwde ging er vandoor met de jongen waar ik zo gek op was. En nu krijgen ze een kindje. O M G.

En dan staan mensen die je jaren niet hebt gezien ineens als het perfecte gezin afgebeeld op Facebook

Je bereikt zo’n leeftijd dat mensen om je heen ineens kinderen krijgen. En dan ben je 24 jaar en komt het nog niet in je op. Je denkt dat stellen zo rond hun dertigste de drang krijgen om zich voort te planten. Omdat je nu nog studeert, nog niet samenwoont, nog geen basis hebt om überhaupt een baby op te voeden zoals ik het in mijn hoofd heb dan, tenminste.

Foto na foto verschijnt op Facebook. Meisjes die je in geen jaren hebt gezien omdat je ze van de basisschool kent. En dan staan ze ineens als het perfecte gezin op de foto, met een kleine baby in de armen. Zo lief, maar zó nog niets voor mij.

Serieuze zaken komen later

Meisje, je bent zo jong. Je kunt nog zoveel doen in het leven. Dat is tenminste hoe ik er zelf in sta. Ik moet er nog niet aan denken. Nu nog niet. Mijn plan? Afstuderen, reizen, een master volgen. Daarnaast geld verdienen en sparen. Misschien nog wel vrijwilligerswerk in een ver oord. Genieten met de allerliefste vriendinnetjes die ik heb. De mooiste plekjes op de wereld ontdekken met de lover. Écht serieuze zaken komen later.

Ik wens haar veel geluk. Alle (jonge) moeders to be, no hard feelings. Ik ben er alleen nog niet aan toe. En moet er enorm aan wennen dat mensen van je leeftijd ineens besluiten baby’s te maken. En dat je ex ineens een baby maakt met haar. WOW. Achja, eigen keuze. Maar niet die van mij. Ik pak alleen nog even m’n backpack en feest er op los. Doei!

Lees wat hier aan vooraf ging hier: Brief aan het meisje dat liefde boven onze vriendschap verkoos
meisje liefde vriendschap brief

Reageer op artikel:
En dan krijgt je ex opeens een kind, met háár
Sluiten