En dit nou précies waarom wonen met huisgenoten het állerleukste is

Misschien heb je het in je studententijd gedaan, of woon je nu nog steeds met jouw lieve trouwe huisgenoten. Of het er nou zes, acht of twee zijn. Een ding is zeker, samenwonen met je huisgenoten is het leukste wat er is. Soms kun je ze wel wat aandoen, maar je blijft van ze houden.

Er is altijd iemand om mee te kletsen

Wanneer je na een lange dag thuiskomt, of wanneer je net bent opgestaan. Er is altijd iemand waar je je verhaal aan kwijt kunt. Gezellig kletsen aan de ontbijt tafel is een goed begin van de dag of een perfecte manier om de dag af te sluiten. Daarnaast weten je huisgenoten je altijd op te vrolijken. Wanneer je gewoon zin hebt om slap te lullen, je huisgenoten zijn de állerbeste. Jullie raken nooit uitgepraat.

Samen uit, samen thuis

Met je huisgenoten kom je altijd samen thuis. Naast het feit dat het veiliger is wanneer je samen met je huisgenoten in dronken toestand naar huis fietst, is het ook gewoon veel gezelliger. Jullie zullen nooit zonder elkaar naar huis gaan. En het gaat vaak gepaard met een bezoekje aan de McDonalds. En dat smaakt ‘s nachts toch wel erg lekker.

Samen koken

Samen eten is écht veel leuker dan alleen. Al vanaf het begin van de dag speculeren jullie over waar jullie nou toch zin in hebben vanavond. Zo gaat dit de hele dag door. Je kunt niet wachten tot je thuis bent en samen met je huisgenoten in de keuken staat. Voor, hoofd, na of gewoon een simpel pastaatje. Wijntje erbij en voila.

Je weet áltijd hoe het met iemand gaat

Omdat je elkaar dag in dag uit ziet, weet je altijd hoe het met iemand gaat. Je hoeft vaak niet veel te zeggen, of je huisgenoot slaat al een arm om je heen. Maar ook als je juist even alleen wilt zijn, weten je huisgenoten hoe ze er mee om moeten gaan. De wandeling naar de slaapkamer van je huisgenoot is nooit ver.

Je huisgenoot kan alles over je vertellen

Je huisgenoot kent je door en door, ze weet je verhalen vaak beter te vertellen dan dat jij het kunt. Zo kan ze jou na een avondje stappen precies vertellen hoe je thuis bent gekomen. Maar kan ze je ook herinneren aan dingen die je écht niet mag vergeten. Je huisgenoot is eigenlijk een camera die alles voor je opneemt, zonder haar ben je echt nergens.

Never a dull moment

Het is gewoon nooit saai. Er is altijd iemand om je heen, een nieuw verhaal om te vertellen of een roddel om te delen. Alles onder het genot van een glas wijn, een kop thee en een reep chocola. Of zakken chips. Het ligt er maar net aan welke bui jullie hebben en hoe laat het is.

Je kunt van elkaar leren

De één heeft een badguy aan de haak geslagen, de ander zit al jaaaaaren in een sleur, de volgende doet niets anders dan mannen versieren en dumpen en de laatste is een meesteres in vriendjes verslijten. Een hoop informatie waar jij een heleboel aan hebt. Je bent nooit uitgeleerd en van wie kun je beter leren dan de knappe meisjes om je heen?

Een familie, maar dan anders

Je huisgenoten kun je eigenlijk zien als je zusjes die je nooit hebt gehad. Een familie, waar je áltijd op terug kunt vallen. Je kunt absoluut niet zonder ze.

LEES OOK: Deze 21 dingen heeft écht elke studente meegemaakt

Reageer op artikel:
En dit nou précies waarom wonen met huisgenoten het állerleukste is
Sluiten