Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 7 november 2017

Echt waar: Zet vanavond maar de engste film ooit op want het is goed voor de lijn

Als je een paar kilootjes kwijt wil, betekent dat vaak een groen bord in plaats van een lekkere vette hap. Ook sturen experts je naar de sportschool om daar wekelijks wat uurtjes door te brengen. Effectief, maar niet altijd leuk. Daarom sturen wij je naar de bank. Ja, die bank waar je zicht hebt op de televisie. Of je bed, als je daar een beeldscherm in de buurt hebt.

Als je wil letten op je gewicht, is dat niet altijd heel leuk. En nu al helemaal niet met de feestdagen in zicht. Maar er is bewijs dat het ook leuker kan dan je misschien dacht.

Enge films kijken om af te vallen

We sturen je naar de bank om enge, horrorfilms te kijken. Misschien is het niet je allerleukste filmgenre, maar hé, als het goed is voor de lijn dan hebben we er alles voor over. We verzinnen het niet, want er is echt onderzoek naar gedaan dat het werkt. Tell me more, tell me more.

Oke, de universiteit van Westminster heeft mensen bij elkaar gezocht en ze een enge film van negentig minuten laten kijken. Het resultaat was dat de proefpersonen gemiddeld 113 calorieën verbrand hebben. En dat is ongeveer precies hetzelfde als een half uurtje wandelen.

Maar hoe kan dat dan? Want je zit toch gewoon? Nou bij een horrorfilm gaat je hartslag omhoog en word je bloed dus sneller door je lichaam gepompt. Als je horrorfilms kijkt, dan weet je waar we het over hebben. Het lijkt net alsof je vol zit met adrenaline. En dat zorgt even voor verminderende eetlust en een verhoogd metabolisme. Gevolg: calorieën die van je af vliegen.

Niet met een zak chips kijken

Bovendien geldt: hoe meer bloed, zombies en andere enge figuren, hoe meer calorieën je verbrandt. Met een super enge film kun je wel bijna tweehonderd calorieën verbranden. Natuurlijk heeft het alleen effect als je zonder een lekkernij voor de televisie zit. Als je tegelijkertijd chips of popcorn eet, dan gaat het logischerwijs niet op.

Als je niet van enge films houdt, dan kun je misschien maar beter een rondje gaan wandelen. Maar als je liever niet van de bank afkomt, dan is dit wel een heel fijn alternatief.

Bier hoef je ook niet meer te laten staan als je aan de lijn denkt: Halleluja! Bier kan je helpen afvallen

Reageer op artikel:
Echt waar: Zet vanavond maar de engste film ooit op want het is goed voor de lijn
Sluiten