Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 22 nov 2015

Enig kind: 6 x waarom enige kinderen winnen in het leven

Misschien was je wel eens jaloers als je bij een vriendin thuis kwam en zij allang met de Barbie's aan het spelen was samen met haar zus. Of denk je nu nog wel eens 'had ik ook maar een grote broer of zus'. Een die je kan redden, waarmee je alles kunt delen en die er altijd voor je is. Maar, enig kind zijn is echt zo slecht nog niet. Sterker nog, jij hebt bepaalde kwaliteiten die niemand anders heeft.

1. Je bent altijd het middelpunt van de aandacht

Je bent niets anders gewend dan dat de aandacht altijd volledig naar jou ging. Je houdt ervan. Je hebt al vanaf jongs af aan geleerd dat aandacht delen niets voor jou is. En daardoor heb je jezelf al snel aangeleerd hoe jij de aandacht kunt opeisen. Als jij binnenkomt vul je de ruimte. Niemand kan om je heen. En doordat je niet over het hoofd wordt gezien kent iedereen je. Je netwerk is groot en we weten allemaal hoe belangrijk het is om een goed en groot netwerk te hebben.

2. Je bent socialer dan wie dan ook

Jij had geen broertjes en zusjes waarmee je kon spelen vroeger en daarom was je aanwezen op je sociale kwaliteiten om andere kinderen aan te spreken. Toen was dat nog een beetje eng maar nu is dat voor jou heel normaal.

Met groot gemak spreek je vreemden aan. Op de vrienden en vriendinnen die je hebt gemaakt ben je heel zuinig. Je kunt namelijk niet terugvallen op zusjes of broertjes maar wel op je vrienden. En dat is heel waardevol.

3. Je kan je eigen boontjes heel goed doppen

Er was nooit een broer of zus in de buurt die dingen voor jou kon regelen of je op kon vangen. Je stond er alleen voor. Natuurlijk had je papa en mama maar die kon je niet in alle situaties om hulp vragen. Al snel heb je geleerd onafhankelijk van iedereen te zijn. Je staat daarom sterk in je schoenen.

En we hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat die eigenschap je goed van pas komt in het volwassen leven. Onafhankelijke vrouwen zijn ongelooflijk aantrekkelijk. Voor een baas, voor een man maar ook voor vriendinnen. Jij regelt het wel.

4. Je bent een streber

Jij was thuis altijd nummer één. En die positie ga jij nooit opgeven. Ook nu wil je niets liever dan die nummer een positie behouden. Jij zit op de troon. Je blijft altijd vechten voor die troon. Je bent trots, weet wat je wilt en geeft nooit maar dan ook nooit op.

5. Je bent niet op je mondje gevallen

Je had nooit een broertje en zusje om je heen die het woord wel even voerde. Nee, jij moest het woord zelf voeren als je wat gedaan wilde krijgen. Daardoor praat je nu met gemak. Je hebt geleerd brutaal genoeg te zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Je durft hardop te zeggen wat je wil en zelfs om loonsverhoging vragen is nu geen probleem.

6. Je weet precies wat je moet doen om te krijgen wat je wil en krijgt het dan ook

Jij krijgt altijd álles voor elkaar. Jij wist precies hoe je je ouders kon inpalmen vroeger en die charme heb je nu nog steeds. Trucjes om te krijgen wat je wil heb jij jezelf aangeleerd. En die vergeet je niet.

Je bent een brok zelfvertrouwen en charisma. Mensen smelten om jou heen. Je weet hoe je het beste kunt kijken om de ander over te halen jou te geven wat je wil. Je weet precies wat je moet zeggen om datgene gedaan te krijgen wat hoog op jouw wensenlijstje staat.

Enig kind zijn is écht zo slecht nog niet. Amen.

Reageer op artikel:
Enig kind: 6 x waarom enige kinderen winnen in het leven
Sluiten