Er bestaat nu melkchocolade die net zo gezond is als pure chocolade

Zeg maar ‘yes’ tegen je chocolade cravings. Het is wetenschappers namelijk gelukt om melkchocolade te ontwikkelen die dezelfde gezondheidsvoordelen heeft als pure chocolade. Let wel: zónder de smaak aan te tasten.

Het was altijd een beetje een struggle. Je wilde melkchocolade, maar pure chocolade was gewoon veel beter voor je. Alleen ja, dat smaakte dan weer bitter. Maar drie keer hoera, want die struggle behoort nu toe aan de verleden tijd.

Gezonde melkchocolade, het bestaat echt

Pure chocolade is rijk aan antioxidanten. Deze stoffen nemen andere stoffen weg, vrije radicalen, die schade kunnen toebrengen aan je cellen en weefsels en daardoor kanker en hart- en vaatziekten in de hand werken. Melkchocolade – veel zoeter en romiger mmm – had die voordelen niet.

Het is een ingewikkeld verhaal, maar het komt er op neer dat het onderzoekers is gelukt is om de gezonde stoffen van pure chocolade via een poeder in melkchocolade te stoppen. Vervolgens lieten ze tachtig proefpersonen testen of de melkchocolade met het nieuwe extract net zo lekker was. En wat bleek? Ze merkten er niets van.

Gezond was nog nooit zo lekker.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Waarom vrouwen chocolade eten en mannen juist vlees

Reageer op artikel:
Er bestaat nu melkchocolade die net zo gezond is als pure chocolade
Sluiten