Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 13 nov 2016

Er blijken sushiregels te bestaan zodat je nóg meer kunt genieten van je lievelingsmaaltje

Oh oh sushi. Het voedsel waar je zo intens naar kan uitkijken om het te gaan eten. En als je dan die eerste hap neemt krijg je een hemels gevoel. Maar nu blijkt dat je nóg meer kunt genieten van alle verschillende smaken bij sushi. De smaken komen namelijk beter tot hun recht als je de sushiregels opvolgt.

Denk je nu: suhiregels?! Ja, er bestaan sushiregels zodat je optimaal kunt genieten van het sushispel.

Sushi heeft namelijk een heel eigen eet etiquette. De regels zijn bedacht om netjes te eten, maar om zo goed mogelijk alle verschillende smaken te ervaren.

Volg het sushiregelement en gij zult genieten

1. Pak de sushi vast met je handen. Op die manier valt de uramaki niet uit elkaar. Je pakt sashimi en gember wel met je stokjes.

2. Hou de sushivolgorde aan voor een ultieme smaakbeleving. Begin altijd met de witte vis, dan rode vis zoals tonijn, daarna zalm. De vetste vis komt aan het einde. Je sluit af met ei sushi.

3. Als je sojasaus pakt: zorg dat de rijst de soja niet raakt. Het gaat er juist om dat je de vis lichtjes in de saus doopt.

4. Stop de sushi op de kop in je mond. Op die manier raakt je tong de vis, waardoor je alle smaken beter proeft.

5. Als je extra wasabi wil, breng dan met je stokje een minime hoeveelheid direct aan op je sushi. Meng nooit wasabi met je sojasaus.

6. Eet je sushi in een keer op. Soms is het een grote hap, maar ‘m door de helft bijten is heel onbeleefd. Bovendien krijg je dan niet alle smaakervaringen tegelijk.

7. Eet gember tussen je sushi stukjes door, daar is het voor bedoeld.

En nu: お食事をお楽しみ下さい (O shokuji o o tanoshimi kudasai)
Oftewel, eet smakelijk.

Misschien wil je dit ook lezen: Sushi lovers opgelet! Er is nu een sushidonut en het is ge-wel-dig

Reageer op artikel:
Er blijken sushiregels te bestaan zodat je nóg meer kunt genieten van je lievelingsmaaltje
Sluiten