Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 2 feb 2018

Er is een doorbraak in onderzoek naar de mannenpil! Halleluja

Wij vrouwen in de vruchtbare leeftijd zijn van tijd tot tijd allemaal wel eens pilmoe. Als je wéér eens vergeet om dat pilletje te slikken, want op een of andere manier gaat het maar niet in je systeem. Of als je merkt dat je emoties veranderen door elke dag hormonen te nemen. Misschien overweeg je wel een spiraaltje, maar wacht daar nog héél even mee…

Want binnenkort kun jij al je anticonceptie de deur uit gooien (behalve condooms dan, want je wil immers ook beschermd zijn tegen soa’s). Het is nu de beurt aan mannen. Want er is een doorbraak in onderzoek naar de mannenpil.

Dat zou toch wel eens tijd worden, dat mannen ook hun verantwoordelijkheid gaan nemen. Onderzoek naar de mannenpil loopt al best een tijdje, maar de mannelijke proefpersonen gaven eerder nog de bui aan het onderzoek, omdat ze niet tegen moodswings konden. Goh.

Nieuwe mannenpil

Maar nu is er een nieuw middel ontdekt. Een middel zónder hormonen, dus de mannen mogen niet morren. Wat het is? Nou, in feite is het vergif.

De pil waar wetenschappers nu aan werken is gebaseerd op ouabaïne, een plant die Afrikaanse strijders en jagers van oudsher gebruikten om hun prooien mee te doden. Ze smeerden het middel aan hun pijl, zodat het hart van het dier zou stoppen.

Godzijdank gaan de mannen niet dood van het middel. Want dan heb je ook niks meer aan ze natuurlijk, ghehe.

Maar wat het spulletje wel doet is, kort door de bocht, spermacellen blokkeren. Waardoor ze niet bij de eicel van de vrouw kunnen komen.

Het middel zal nog getest moeten worden. En het kan daardoor nog wel eventjes duren voor je vent aan de beurt is om ieder dag een pilletje te slikken. Maar wacht maar. Op een dag komt er gerechtigheid.

Reageer op artikel:
Er is een doorbraak in onderzoek naar de mannenpil! Halleluja
Sluiten