Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 okt 2017

Er is een jaarlijks Shrek festival en het is bizar leuk

Het duurt nog een jaar of twee voor de film Shrek 5 in de bioscoop zal draaien. Maar als jij in de tussentijd het groene wezen niet kan missen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Er bestaat namelijk een jaarlijks Shrek festival en dat ziet er echt bizar leuk uit.

Het is alweer zestien jaar geleden dat Shrek voor het eerst uit kwam. Het was een mega hit in 2001. Daarna volgenden onder andere vier vervolg films, een spin-off en een Broadway musical. En dus ook een heus festival.

Het Shrek festival, genaamd Shrekfest, bestaat al sinds 2014. Het ontstond als een grap door een paar vrienden die een nep Facebook event aanmaakten voor een festijn in Shrekthema.

Een groep andere vrienden was zo intens teleurgesteld toen ze er achter kwamen dat het event nep was, dat ze besloten het zelf te gaan organiseren.

Er is een gratis Shrekfestival

Het eerste jaar was het festival nog super kleinschalig, maar inmiddels is het een groots feest in Wisconsin, in de Verenigde Staten. En het ziet er werkelijk waar hilarisch uit.

Er is muziek, er is drank, en iedereen heeft Shrek hoorntjes op. En uiteraard kun je gratis naar de films kijken.

Het Shrekfeest heeft dit jaar helaas net plaatsgevonden. Maar volgend jaar is Shrekfest er ook gewoon weer, op 3 september.

We denken dat je dit ook leuk vindt om te lezen: Dit zijn de 7 allerleukste nieuwe Nederlandse romcoms die eraan komen

Reageer op artikel:
Er is een jaarlijks Shrek festival en het is bizar leuk
Sluiten