Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 26 nov 2016

Er is nu een shazam voor plantjes en daardoor kun je elke plant nu achterhalen

Shazam is een begrip geworden. Zodra je denkt 'Oh mijn god WIE zingt dit?' dan graai je naar je telefoon en binnen een paar seconden heeft de app het liedje voor je gevonden. Er is nu nog zo'n app, maar dan voor plantjes. Als jij gek bent op mooie bloempjes en gewasjes en is dit helemaal iets voor jou.

Cactusgekken, bloemenlovers en plantenspotters opgelet. Jij weet misschien wel als geen ander dat er op de wereld zo’n 400.000 (!) verschillende plantensoorten bestaan. Als je niet zo’n kenner bent maar wel gek bent op de flora en fauna dan kun je met deze nieuwe app alle nieuwe soorten ontdekken.

Terwijl jij op pad bent en prachtige planten om je heen spot kun je met behulp van deze app genaamd PlantNet, erachter komen welke naam de plant draagt. Je krijgt informatie en je kunt dan ook meteen het tuincentrum in rennen om ‘m aan te schaffen.

Planten kunnen ‘shazammen’

De app herkent nu nog een select deel van alle planten, maar doordat er steeds meer gebruikers zijn wordt de database steeds groter. Als het je het leuk vindt om nieuwe planten te ontdekken ga dan op pad, maak een foto van een mooie plant en help de plantenwereld op de app uit te breiden.

Een Shazam voor planten, welke cactusgek wil dat nu niet?

Lees ook: Sushilovers opgelet! De wasabi die je eet is niet echt

Reageer op artikel:
Er is nu een shazam voor plantjes en daardoor kun je elke plant nu achterhalen
Sluiten