Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 8 feb 2017

Weg met de pil! Er komt een anticonceptiegel voor MANNEN

Helemaal klaar met elke dag de pil slikken? Heb je ook geen zin in een spiraaltje? En vind je dat het nou eigenlijk wel eens tijd wordt dat manlief ook iets gaat doen zodat wij vrouwen niet ongepland een baby krijgen? Als je er helemaal klaar mee bent dat wij vrouwen alles moeten doen, dan geven we je ten eerste groot gelijk. En ten tweede hebben we dan goed nieuws voor je. Want er komt een anticonceptiegel. Voor mannen.

Wetenschappers zijn nog bezig om de anticonceptiegel te ontwikkelen. Maar ze zijn zojuist weer een stapje dichterbij de doorbraak gekomen. Er zijn namelijk al testen gedaan, waaruit blijkt dat de gel werkt en volkomen veilig is.

Mannen het is jullie beurt voor anticonceptie

Het product heet Vasalgel en het zorgt er voor dat mannen tijdelijk onvruchtbaar worden. Mannen hoeven er niet iedere dag een pil voor te slikken. En ze hoeven ook niet onder het mes (we weten dat ze daar veel te bang voor zijn). Het enige wat ze moeten doen is een gel laten injecteren in hun zaadlijder. De gel werkt vervolgens als een barrière.

De gel werkt tien jaar lang. Wat betekent dat je in die tijd niet zwanger zult worden als je zonder condoom seks hebt met je lover. Maar mochten jullie je eerder bedenken en toch baby’s willen maken, dan is dat ook geen probleem. De gel is eenvoudig op te lossen.

Anticonceptiegel voor mannen is coming

’Er zijn de laatste jaren weinig ontwikkelingen geweest in anticonceptie voor mannen. Je hebt natuurlijk condooms en sterilisatie, maar dat laatste is moeilijk ongedaan te maken. We denken dat deze gel aantrekkelijk is voor mannen, omdat het een eenvoudige ingreep is die makkelijk ongedaan kan worden gemaakt,’ zegt Catherine VandeVoort, een van de onderzoekers tegen de krant the Guardian.

Nog een voordeel voor de mannen: er zitten geen hormonen in de gel. Wat betekent dat de bijwerkingen minimaal zullen zijn. Geen moodswings voor de lucky basterds dus.

Er moeten nog wel eerst meer testen worden uitgevoerd met mannen die bereid zijn mee te werken aan het onderzoek. Dat is nodig voordat een medicijn op de markt mag komen. Wanneer je je liefje naar de dokter kunt sturen voor een gel is daarom nog onduidelijk. Maar een ding is zeker: de mannen komen er nu niet meer onderuit om ook hun steentje bij te dragen.

We denken dat je dit ook leuk vindt: De Nationale Sekstest: weet jij het antwoord op deze seksvragen?

Reageer op artikel:
Weg met de pil! Er komt een anticonceptiegel voor MANNEN
Sluiten