Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 aug 2017

Er is nu een Airbnb voor boten en dat betekent dat je bootje kunt varen met je squad wanneer je maar wil

Met mooi weer is het heerlijk om met je vrienden een bootfeestje te houden. Je vaart door de grachten of waar je maar wil, hebt een paar flessen wijn mee en snacks en je dag kan niet meer stuk. Eén probleem: je hebt geen boot. Maar dat probleem is gelukkig zojuist opgelost.

Er bestaat nu namelijk een Airbnb voor bootjes. En dat houdt in dat jij altijd een bootje kan regelen voor de ultieme chill dag.

Er is een Airbnb voor bootjes

De website waar je een bootje kunt huren heet Barqo en is opgericht door drie Nederlandse mannen (Floris van Hoogenhuyze, Thijs Janssen & Dennis van Kappen.) Zij zagen namelijk dat heel veel boten heel veel dagen maar gewoon een beetje aan de kade liggen.

Inmiddels is Barqo actief in tientallen landen én zijn er meer dan 8000 boten te huur via de website. Zo is er altijd wel een bootje beschikbaar als het lekker weer is en jij met je vrienden het water op wil. In Nederland kun je bijvoorbeeld varen in Amsterdam, Loosdrecht en Friesland.

Je kunt het ook grootser aanpakken en op bootvakantie gaan met je squad. Zo zijn er via het platform boten te huur in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, Griekenland, Kroatië en Ibiza. Onze wanderlust kriebels zijn in ieder geval aangewakkerd.

Lees ook: Bucketlist! Je kunt nu een spectaculaire ballonvaart maken tijdens het luchtballonfestival in Friesland

Reageer op artikel:
Er is nu een Airbnb voor boten en dat betekent dat je bootje kunt varen met je squad wanneer je maar wil
Sluiten