Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 apr 2018

Ergens pijn? Bier werkt beter dan paracetamol blijkt uit onderzoek

Waarschijnlijk heb je het allang ontdekt: bier maakt alles beter. Een medium avond kan ineens een té gekke avond worden. Mannen zien er ineens zo veel knapper uit als je een paar biertjes op hebt. En zelfs je dansmoves lijken beter. Maar nu blijkt bier nog briljanter dan het was: het helpt namelijk tegen pijn.

Bier als pijnstiller

Ze deden het al in de middeleeuwen en kennelijk is het nog steeds de beste remedie: een flinke slok alcohol tegen de pijn. Uit een nieuwe studie van de Universiteit van Greenwich blijkt zelfs dat alcohol de pijn beter stilt dan een paracetamol.

Doei paracetamol, hoi biertje

De Britse onderzoekers deden maar liefst achttien onderzoeken naar het effect van twee pintjes bier op de pijngrens. In totaal deden 404 mensen mee aan de studie. Conclusie: bier kan de pijn met een kwart verzachten. Daarmee werkt bier beter dan het witte pilletje dat je nu bij ieder pijntje doorslikt.

0,08 procent alcohol in je bloed zou de beste verhouding zijn. Wat neerkomt op zo’n drie biertjes van het Nederlandse formaat. Toch leuker dan een ‘normale’ pijnstiller.

Gevaarlijk is het wel. Als je chronische pijn hebt, zou je nu ook wel eens alcoholist kunnen worden. Een beetje oppassen geblazen daarom. En eh, bij een kater maar misschien toch niet metéén de fles open trekken tegen de hoofdpijn…

Nog meer goed nieuws, wat zeggen we, beste nieuws ooit! Als je wil afvallen hoef je alcohol niet te laten staan

Reageer op artikel:
Ergens pijn? Bier werkt beter dan paracetamol blijkt uit onderzoek
Sluiten