Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 27 november 2017

Dit is zo cool! Er bestaat een escape room treinreis van 13 uur door Finland

Escape rooms zijn enorm populair. Je met een groep vriendinnen of je familie op laten sluiten in een kamer en daar door middel van hints uit zien te komen. Genieten. De pret wordt nu nóg leuker want in Finland heb je een escape room treinreis die maar liefst 13 uur lang duurt.

Normaal is reizen per trein behoorlijk saai. Zeker als het dertien uur duurt, toch?! Maar het brengt je wel van A naar B. In Finland zijn ze het hier klaarblijkelijk mee eens en daarom hebben ze een treinreis van dertien uur van Helsinki naar Rovaniemi omgetoverd tot één groot spel: de escape room treinreis.

De escape room treinreis

Deze escape room treinreis is gecreëerd als promotie voor de film Murder on the Orient Express die nu in de bioscopen draait. Filmmaatschappij 20th Fox Century heeft samen met de spoorwegen deze bijzondere actie bedacht en uitgevoerd. De bedenkers wilden namelijk de film tot leven brengen en dat is gelukt.

Er zijn meer dan twaalf cabines in de trein ingericht als escape room. De spelers worden in twee groepen verdeeld voor de treinreis start. Iedere groep krijgt een celebrity als teamleader. En dan gaat het spel beginnen. Het langst durende levende spel ooit, aldus Agnes Kaszas van InsideOut Escape Games.

Dit wordt een roadtrip met je vriendinnen om nooit meer te vergeten. Je kunt echter niet zomaar kaartjes kopen. De escape room trein rijdt op 13 december en je kunt alleen toegang winnen door middel van een online competitie. Maar, dit is té leuk om niet te proberen toch?!

Word je niet geselecteerd of kun je niet 13 december? Dan kun je altijd nog online meekijken en invloed uitoefenen op het spel. Want de makers hebben ook bedacht dat ze online publiek invloed willen laten uitoefenen op alles wat er gebeurt die dag. Let the games begin.

In december geen tijd? Deze zes Europese roadtrips zijn ook fantastisch om te maken en kun je doen wanneer je wil.

Reageer op artikel:
Dit is zo cool! Er bestaat een escape room treinreis van 13 uur door Finland
Sluiten