Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 28 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je vandaag nog maken: de nachtelijke koffie aka Espresso Martini

Het weekend is weer heerlijk gaande en je hebt je avond waarschijnlijk weer helemaal volgepland met een drankje hier en een etentje daar. Maar wat drink je als fris, wijn en bier je neus wel een beetje uit komen? We hebben hét perfecte antwoord: Espresso Martini.

Met deze overheerlijke cocktail krijgt jouw avond wel een hele leuke twist ;-).

Espresso Martini

De een kent deze cocktail misschien al lang en breed, terwijl de ander dit misschien voor de eerste keer hoort. Voor beide partijen is het fijn om (nog) een keer aan deze overheerlijke cocktail herinnert te worden. Het is namelijk niet zomaar een lekkere cocktail, het pept je ook nog eens lekker op. Handig voor als je een inkakker hebt.

Psst, sla dit heerlijke recept op via Pinterest.

What’s in it?

De cocktail bestaat uit espresso (duh), wodka en koffielikeur en geeft een heerlijke oppeppende kick. Door de koffie is het nogal krachtig en opwekkend, maar ook romig en zoet door de siroop en likeur. En wanneer jij nog lekker in de lampen wil gaan hangen, maakt het scheutje wodka de cocktail helemaal af. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen koffie en een cocktail na het eten want deze cocktail got it all.

Er zijn verschillende manieren hoe je je eigen Espresso Martini kan maken, maar wij hebben voor jou de beste en meest klassiek variant opgeschreven. Hope you like it.

Recept Espresso Martini

First of all, wat heb je allemaal nodig voor bijvoorbeeld vier personen?

  • 120 ml espresso
  • 100 ml wodka
  • 120 ml Kahlua koffielikeur (of andere koffielikeur, Gall & Gall)
  • 8 ijsblokjes
  • 12 mokkaboontjes

Wanneer je deze spullen allemaal in huis hebt gehaald, is het eigenlijk vrij simpel. Zet 120 ml espresso en laat dat in 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Doe daarna 100 ml ijskoude wodka, 120 ml koffielikeur, de afgekoelde espresso en acht ijsblokjes in een keukenmachine of blender. Maal dit vijf seconde door elkaar. Verdeel dit daarna over acht martiniglazen. Garneer elk glas met drie mokkaboontjes et voilà, je hebt je homemade Espresso Martini.

Lees ook: Is wodka Sprite jouw lievelingsdrankje? Dan moet je deze 9 cocktails met Sprite eens proberen

Reageer op artikel:
Dit wil je vandaag nog maken: de nachtelijke koffie aka Espresso Martini
Sluiten