Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 15 juli 2017

Wat?! Van alleen aan eten ruiken kun je al aankomen

Let jij op de calorieën die je eet, of is dit wel het laatste waar je aan denkt? Ongeacht of jij de score bijhoudt, is jouw lichaam sneaky calorieën aan het tellen. Want wat blijkt nou: van alleen aan eten ruiken kan je al aankomen.

Say what?! Ja, het is heus waar: een onderzoek aan de Amerikaanse University of Berkeley heeft bewezen dat jouw reukorgaan een belangrijke rol speelt in het vasthouden van calorieën. Alleen aan eten ruiken is al funest. En dat terwijl je dacht dat je nog zo netjes bezig was. Serieus lichaam?!

Het waarnemen

Dat jouw reukorgaan een belangrijke rol speelt tijdens jouw dinersessies is niets nieuws, maar dat het klaarblijkelijk ook bijdraagt aan jouw gewichtstoename is toch wel een beetje nieuw. Professor moleculaire biologie Andrew Dillin verklaart namelijk uit het onderzoek dat gewichtstoename niet enkel valt te meten met het aantal calorieën dat wordt opgenomen, maar ook aan het aantal dat wordt waargenomen.

Dat zou inhouden dat, als je ruikt aan eten, jouw hersenen calorieën waarnemen en dit opslaan als calorieën. Heb jij een sterk ontwikkeld reukorgaan, dan, ja, dan ben je de pineut. Voortaan je neus dichtknijpen dan maar?

Met deze workout ben jij de extra calorieën zo kwijt: Wil je een lichaam als een Victoria’s Secret Angel? Doe dan déze workout

Reageer op artikel:
Wat?! Van alleen aan eten ruiken kun je al aankomen
Sluiten