Beauty junkies opgelet! Het meest sustainable beautymerk ooit kun je nu in Nederland kopen

Hoe belangrijk is duurzame beauty voor jou? Hoog tijd om je langzaam maar zeker te introduceren in deze wondere wereld. Helemaal nu het meest sustainable beautymerk ter wereld (!) in Nederland verkrijgbaar is. Laten we snel kennis maken met deze parel: Ethique.

Van je lipgloss tot je shampoo: om ieder product dat je koopt zit een (plastic) verpakking. Bij merken als Lush zie je steeds meer verpakkingsvrije producten, maar nu Ethique in Nederland verkrijgbaar is, wordt het nog makkelijker om bewust te beauty shoppen.

Ethique shampoo
Ethique

Waar staat Ethique voor?

Ethique is een milieuvriendelijk merk uit Nieuw-Zeeland. En het is niet zomaar milieuvriendelijk, oprichtster Brianne West streeft met de plasticvrije producten ook naar een wereld waarin plastic steeds minder gebruikt wordt. Hoe? Door het produceren van beauty bars in vaste vorm in plaats van vloeibare beauty producten voor hun zero-waste productrange.

Je shampoo hoeft namelijk niet langer vloeibaar te zijn en uit een plastic verpakking te komen. Hetzelfde geldt voor je conditioner, maar ook alles wat je gebruikt om je lichaam te reinigen. Inmiddels heeft Ethique in de afgelopen zeven jaar 40 producten op de markt gebracht, waarmee Brianne de productie van vijf miljoen plastic flessen kon voorkomen.

Brianne zegt: “Nu is er in de Benelux eindelijk een volledige range plastic-vrije beauty producten beschikbaar, waarmee we consumenten helpen om de plastic fles op te geven. Slechts 9% van ons plastic wordt wereldwijd gerecycled. De rest belandt op stortplaatsen, wordt verbrand (wat verschrikkelijk voor onze planeet is) of komt in de oceanen terecht. Door beauty bars te produceren hopen we het probleem van de plastic vervuiling te verminderen. We bieden consumenten een alternatief dat net zo goed, al dan niet beter, dan het gebruikelijke vloeibare alternatief is. Ik kwam erachter dat er soms wel 75% water in shampoo en tot 90% water in conditioner zit. Dat is toch krankzinnig wanneer je bedenkt dat je in jouw eigen badkamer ook water tot je beschikking hebt? Dus laten we ermee stoppen water aan onze producten toe te voegen en deze in plastic te verpakken.”

Ethique is het meest sustainable beauty merk
Ethique

De producten

Als we horen dat er 40 producten zijn om uit te proberen, begint de beauty junkie in ons al te springen. En hoewel dit totaal no spon is, zijn we oprecht benieuwd om sustainable beauty uit te proberen. De producten van Ethique zouden tot wel vijf keer zo lang meegaan, waardoor je dus niet iedere maand je shampoo hoeft te vervangen. Maar welke producten kun je allemaal uitproberen? Hierbij een klein overzicht:

  • Verschillende shampoos voor onder andere normaal en droog haar
  • Solid conditioners
  • 5 verschillende bodywashes
  • Bodylotion
  • Gezichtsreinigers, -crèmes en -scrub

Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar, dus neem snel een kijkje in de winkel of webshop om kennis te maken met de producten.

Meer over beauty:

Reageer op artikel:
Beauty junkies opgelet! Het meest sustainable beautymerk ooit kun je nu in Nederland kopen
Sluiten