Euh, wat? Je kan nu je wimpers een permanent geven

Wellicht weet je het nog wel van vroeger, het toen oh zo hippe permanenten. Van die krullers in het haar die door een vies ruikend goedje werden behandeld. En voila, daar was je volle bos met krullen. Maar is het zo dat het permanentje nu zijn comeback maakt? Alleen dan voor je wimpers?

Ja, je leest het goed, nu kunnen ook je wimpers aan een permanentje geloven.

De behandeling

Het permanenten van je wimpers was al erg lang populair in Japan en sinds twee jaar heeft de trend ook Amerika veroverd. Hoe het permanenten werkt? Er wordt een soort lijm aangebracht op hete, kleine rollers, vergelijkbaar met die vroeger ook voor het haar gebruikt werden. Vervolgens worden de rollers op de bovenste wimpers aangebracht en vast gezet. Hierna wordt er een soort permanent gel aangebracht op de wimpers en hebben de rollers zo’n vijf minuten nodig om in te werken. Nadat de permanent chemicaliën in z’n werking zijn brengt de schoonheidsspecialiste een soort laagje aan op de wimpers met een neutraliserende oplossing, zodat de lijm van je wimpers oplost en je zo mega gekrulde lashes hebt.

Go with a pro

De kosten van de behandeling zijn tussen de €40 en €60. Een goede permanent beurt houdt ongeveer zo’n drie maanden. Voordat je je wimpers laat permanenten, kan je het beste eerst uitzoeken welke schoonheidssalon goed is met deze behandeling. De producten die gebruikt worden voor het permanenten kunnen namelijk door verkeerd aanbrengen, pijn doen bij je ogen. Vooral omdat de huid daar zo gevoelig en dun is. Maar, vele zijn al laaiend enthousiast over de behandeling. Want ja, we willen natuurlijk allemaal wel Bambi wimpers.

Reageer op artikel:
Euh, wat? Je kan nu je wimpers een permanent geven
Sluiten