Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 nov 2017

In deze 6 Europese steden kun je het allerbest je kerstinkopen doen

Het is nog niet eens pakjesavond geweest, maar voordat je het weet zit je alweer met de hele familie aan tafel voor het kerstdiner. En, natuurlijk, is de kerstboom omringd door talloze pakketjes. Als je nog geen idee hebt waar je zoeken moet voor al je kerstinkopen, dan hebben we hier een paar fijne suggesties voor je.

Heb je alle Nederlandse kerstmarkten wel zo’n beetje gehad? Vergeet dan niet dat ze in het buitenland ook wel weten wat kerst is. En in deze Europese steden is het al helemaal een groot feest.

1. Lissabon

In de hoofdstad van Portugal vind je misschien wel de grootste kerstboom die je ooit gezien hebt. En om precies te zijn op Praça do Comércio, een groot plein in Lissabon. Ook vinden er verschillende concerten plaats in allerlei kerken.

Als het op kerstinkopen aankomt, vind je in Lissabon een fijne mix tussen bekende winkelketens en vestigingen waar je streekproducten of handgemaakte dingetjes kunt scoren. Voor dat laatste wil je bijvoorbeeld naar A Vida Portuguesa en Largo do Intendente. Ook de wijk Chiado wil je even bezoeken. Daar vind je allerlei handgemaakte, unieke en originele spullen. Of ga lekker winkels in de bekende winkelstraat Rua Augusta afstruinen.

2. Kopenhagen

In Kopenhagen hangt zowel een authentieke als een moderne sfeer. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de eetgelegenheden. Naast ouderwetse restaurantjes heb je ook hippe barretjes waar je sapjes kunt scoren. En ook in de winkelstraten geldt deze mix.

Zo kun je Illum zien als de Bijenkorf in Kopenhagen. Oftewel een stijlvol warenhuis waar je smaakvol kunt winkelen. Daarnaast heb je Jægersborggade in Nørrebro. Dit is ook een hippe buurt met fijne moderne en oude winkeltjes. Voor interieurspullen ga je naar Urban Room No 11 of Dora.

3. Wenen

Ook de hoofdstad van Oostenrijk is ééń grote sprookjesstad vóór en tijdens de feestdagen. Overal lampjes, kraampjes, eten en drinken. De stad wordt steeds hipper en hipper en dat zie je ook terug in het winkelaanbod.

Voor kerstinkopen ga je naar de grote winkelcentra en warenhuizen in Wenen. Daar heb je er namelijk best wel wat van in deze stad. Onthoud dan ook vooral de namen Steffl en Gerngroß. Als je op zoek bent naar de grote, bekende winkels ga je naar de Mariahilferstraße. Hier vind je overigens ook enkele boetiekjes waar je ook terecht kunt voor originele spulletjes.

4. Glasgow

Het in Schotland gelegen Glasgow staat met Kerstmis bekend om de grote kerstmarkt. In vele kerstmarkt-lijsten staat deze markt bovenaan of net daaronder. De sfeer schijnt geweldig te zijn. Je vindt er onder meer streekproducten, schaatsbanen, entertainment en alles wat je nog meer van een kerstmarkt verwacht.

Wil je voor de winkels gaan, dan ga je naar West End. hier vind je allerlei unieke winkels. Bijvoorbeeld Napiers the Herbalists, waar je natuurlijke gezichtsproducten en thee kunt scoren. En als je toch bij West End bent, vergeet dan niet Ashton Lane. Ook voor kunstige cadeautjes kun je in Glasgow terecht, zoals bij Gallery of Modern Art of bij Glasgow Museums Store.

5. Münster

Als je aan een Duitse stad denkt waar je de beste kerstmarkt kunt vinden, denk je al snel aan Berlijn of Düsseldorf. Maar Duitsland heeft nog veel meer te bieden met Kerstmis. Münster bijvoorbeeld, deze stad ligt ook maar zo’n zeventig kilometer af van Enschede.

Vooral in de oude stadskern is de sfeer ontzettend fijn. Daar vind je niet alleen authentieke winkels maar ook honderden kraampjes waar je terecht kunt voor van alles en nog wat. Ook heb je moderne winkelcentra in de buurt, zoals Münster Arkaden en Stubengasse Münster.

6. Valkenburg

Oke, stiekem zetten we er toch nog een Nederlandse stad bij. Want misschien ben je hier nog nooit geweest als je uit het noorden komt. Of misschien ook niet als je uit het zuiden komt. Maar het Limburgse Valkenburg is echt de moeite waard om te bezoeken.

Je kunt namelijk ondergronds en bovengronds winkelen. Huh? Ja, in Valkenburg kun je in grotten je kerstinkopen doen, of gewoon in de buitenlucht. Dat is toch heel bijzonder? De winkels bevatten, net zoals alle andere steden, spullen van grote, bekende merken en unieke one of a kind pieces.

Waar ga jij dit jaar naartoe om je kerstinkopen te doen?

En je kunt niet vroeg genoeg beginnen: Als je nu al je kerstversiering ophangt word je gelukkiger, blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
In deze 6 Europese steden kun je het allerbest je kerstinkopen doen
Sluiten