Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 25 apr 2018

Nog geen plannen voor Koningsdag? Dit zijn de leukste evenementen om naartoe te gaan

Heerlijk, vrijdag kunnen de meesten van ons genieten van een extra vrije dag. Het blijft gelukkig droog en wie weet zien we het zonnetje nog wel tevoorschijn komen. Heb jij nog geen plannen? Wij hebben nog een paar heel leuke Koningsdag tips voor je op een rijtje gezet:

Fan van de royals

Ben jij een enorme fan van de royals? Dan vind je het vast heerlijk om de Oranje’s op TV te volgen tijdens Koningsdag, maar nóg leuker is om daar zelf bij te zijn. Dit jaar zijn de leden van de koninklijke familie op bezoek in Groningen. Misschien spot je de drie prinsesjes wel en kun je Wimlex eindelijk een handje geven. Aaaah.

Amsterdam

Als je besluit naar Amsterdam te gaan, ben je vrijdag niet de enige. Er reizen maar liefst 250.000 mensen naar onze hoofdstad op Koningsdag. Er zijn tientallen dingen te doen in Amsterdam, en deze twee tips wilden we je niet onthouden: Oranjebloesem en de NDSM Vrijhaven.

Oranjebloesem is een mega relaxt festival bij Blijburg aan Zee. Er wordt hier met name techno lounge muziek gedraaid en het duurt van 12:00 tot 20:00 en kaartjes kosten 37,50 euro. De line-up is sick, en kun je bekijken op de website.

Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is vrijdag van alles te doen. Je kunt er genieten van rete goede muziek en er is ook een vrijmarkt in de Ijhallen waar je de leukste dingen scoort voor een prikkie. En… de toegang is gratis.

Wist je dat je voor 5 euro met een Flixbus vanuit onder andere Den Haag, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Eindhoven naar Amsterdam kunt reizen. Wel even van te voren reserveren in verband met de drukte.

Vrijmarkt

Als je geen zin hebt in een festival, verzamel dan al je oude spullen, koop en kleedje en strijk neer op een vrijmarkt. Je denkt misschien dat niemand zit te wachten op jouw spullen, maar straatverkopers verdienen op Koningsdag gemiddeld toch 90 euro. En hallo, weet je hoeveel leuke nieuwe dingen je daarvan kunt kopen?

Nijmegen

Vind je Amsterdam iets te massaal? Dan zijn er genoeg leuke festivals te vinden in andere steden. In Nijmegen bijvoorbeeld kun je vrijdag naar Oranjepop gaan. Een relaxt muziekevenement waar bandjes en singer songwriters optreden. Het is een kleinschalig festival in het Hunnerpark. Een toegangskaartje kost 7,50 en dat is een prima prijsje voor zo’n sfeervol festival.

Ticket to the tropicals

Doe eens gek, boek een ticket naar Aruba, Bonaire of Curaçao. Daar vieren we natuurlijk ook deze nationale feestdag, en je bent verzekerd van een zonnige Koningsdag.

Nog geen idee wat je vrijdag aandoet? Wij hebben de 6 mooiste Koningsdag looks vast voor je op een rij gezet.

Reageer op artikel:
Nog geen plannen voor Koningsdag? Dit zijn de leukste evenementen om naartoe te gaan
Sluiten