Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 26 sep 2016

De man die jou niet waard was: 6 tekenen dat jouw ex een echte narcist is

Die relatie die jullie hadden draaide om hem. Hij adoreerde hem, hij jou niet. Hij had jou nodig om zich goed te voelen, om aanbeden te worden. Dat gaf hem een kick. Jij voelde je ontzettend klein bij hem. Herkenbaar? Grote kans dat jij dealde met een narcist.

1. Hij wilde dat jij hem geweldig vond

Het maakte hem veel meer uit wat jij van hém vond dan hij van jou. Hij kickt er namelijk op als mensen hem geweldig vinden. Daarom was is hij ook zo ijdel, hij wil eruit zien als een godsgeschenk. Heeft hij je meermaals verteld hoe trots je moet zijn dat hij jouw vriendje is? Grote kans dat je dealde met een narcist.

Kijk, een beetje zelfvertrouwen is natuurlijk gezond. Maar, narcisten slaan hierin door en zullen niet zien dat ze jou pijn doen. En als jouw lover dat niet kan inzien, dan is het maar goed dat jullie relatie is gestrand.

2. Hij wilde continu vertroeteld worden

Omdat hij natuurlijk de ster van jullie relatie was. De machtige, knappe, geweldige vriend. Hij wist jou zo te beïnvloeden dat jij hem altijd vertroetelde, op welk moment dan ook. Jij was degene die alles deed in jullie relatie. Jij deed alle moeite, hij niet.

3. Het gespreksonderwerp was hij

Hij hield ervan om over zichzelf te praten en dat was natuurlijk ook altijd positief want hij blaakt van het zelfvertrouwen. Hij was dan ook vaak degene die aan het woord was. En dan ging het vooral over wat hij allemaal had bereikt in zijn leven. Maar ook over zijn uiterlijk, materialistische dingen en het neerhalen van andere mensen. Maar jij, jij bent er ook nog. En dat vergat hij wel eens.

4. Hij maakt excuusjes

Hij cancelt plannen die jullie maakten zonder pardon, er zat zelfs een patroon in. Terwijl jij er elke keer weer zo naar uitkeek om hem te zien, liet hij je steeds stikken. Maar als het hem uitkwam, kon het natuurlijk wel. En het maakte hem niets uit. Hij deed dan ook totaal geen moeite om zich te verantwoorden. Hoe vaak kwam het initiatief vanuit jou?

5. Alles was altijd jouw schuld

Waarschijnlijk het nummer één kenmerk van de narcist: projectie. Uit het niets is er drama en ruzie. Hij creëerde drama die helemaal niet nodig was en gaf jou dan ook nog eens de schuld. Sterker nog, hij gaf je zomaar de schuld van dingen waar je niets mee te maken had. Je had het gevoel alsof je door de grond kon zakken en je werd vreselijk gekleineerd.

6. Je wist nooit waar je stond

Als je een relatie hebt met een man die stapelgek op je is, dan weet je precies waar jij staat in de relatie. Natuurlijk kunnen er af en toe twijfels zijn, over hoe goed je eruit ziet bijvoorbeeld. Maar in het algemeen heb je vertrouwen in het ding dat jullie hebben.

Als je een relatie hebt met een narcist dan weet je eigenlijk helemaal niet waar jij precies staat in de relatie omdat hij continu speelt met je emoties. Soms dan kan hij poeslief voor je zijn en voel je je fantastisch. Het andere moment voel je je lelijk en gehaat. Het grote probleem is dan ook dat hij zóveel van zichzelf houdt, dat jij je vaak vreselijk voelt. Het is maar goed dat deze man tegenwoordig als jouw ex door het leven gaat. Jij verdient beter.

LEES OOK: F*CK! We vallen echt op bad guys blijkt uit onderzoek

Reageer op artikel:
De man die jou niet waard was: 6 tekenen dat jouw ex een echte narcist is
Sluiten