Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 13 nov 2020

5 dingen die we allemaal denken als we onze ex met een nieuwe partner zien

Of het nou in RL is of dat je je ex met zijn of haar nieuwe lief op social media voorbij ziet komen. Brrrr, kippenvel! Zeker als het de eerste keer is dat je ze samen ziet. En dit schrijven we zeker niet om andere vrouwen te shamen *women support women* maar wél omdat we in dit geval écht worden geraakt onze ex met iemand anders te zien en we stiekem allemaal deze vijf dingen denken.

Neem het met een korreltje zout en haat ons er vooral niet om, want eerlijk is eerlijk: deze dingen gingen echt wel door je hoofd toen je je ex met een nieuwe vlam zag.

De nieuwe partner van je ex

Vroeg of laat zal het er een keer van komen, net zo goed als dat bij jou zou gebeuren. Jij en je ex zijn uit elkaar en dat betekent dat jullie beiden het geluk in iemand anders zullen vinden. Maar als je je ex dan met die nieuwe persoon ziet…

1. Heeft er iemand een teiltje?

Om in te kotsen natuurlijk. Je voelt je haast onpasselijk bij de aanblik van die twee samen. Je kunt het je gewoon niet voorstellen dat jij daar niet staat en nog erger dat ZIJ daar nu staat. Alsof zij hem beter kent dan jij, uh nee?! Teiltje, NU!

2. Ik ben echt veeeeeeel knapper

Ja, ook dit schiet direct door je hoofd. Je vindt jezelf veel knapper dan die nieuwe vlam van je ex. Hoewel, soms zeg je dat om je beter te voelen (hypocriet want je voelt je altijd slechter) maar eigenlijk ben je er écht van overtuigd dat jij veel en veel en veel en veel (hadden we al gezegd veel?) knapper bent. Lekker voor je zelfvertrouwen.

3. Je stuurt ASAP alles door naar je bestie

Na je eerste observaties stuur je alles direct door naar je beste vriendin die vervolgens precies op dezelfde manier los gaat op de nieuwe vlam van jouw ex. Als je de twee in RL ziet, stuur je je vriendin natuurlijk meteen een memo met een update en vraag je haar direct jouw kant op te komen om de twee vanaf de hoek van de straat te stalken. Sad but true, but sad.

Herkenbaar? Last van jaloezie? Probeer je gevoelens te overwinnen

4. Huh maar, wat? Maar hoe, eh *ERROR*

Los van dat jij jezelf veel knapper vindt, vraag je je sowieso af wat je ex met dit nieuwe type moet. Zó niet hoe jij bent, zó niet waarvan je dacht dat je ex van hielt. Complete error dus.

5. Nog maar een keer: waaaalgelijkkkkk

En we kunnen het niet vaak genoeg herhalen: je vindt het gewoonweg walgelijk. Je wilt vergeten wat je hebt gezien en blijft jezelf liever de hemel in prijzen want zoiets “waaaalgelijkss” heb je nog nooit gezien.

Reageer op artikel:
5 dingen die we allemaal denken als we onze ex met een nieuwe partner zien
Sluiten