Lianne Görtz
Lianne Görtz Love 18 okt 2018

Is je ex vreemdgegaan? Dan wordt je volgende relatie beter dan ooit

Haast niets is zo rot als het gevoel dat de man waar je zoveel om geeft, speelt met je vertrouwen. Iemand op wie je dacht te kunnen rekenen, maar die uiteindelijk anders blijkt te zijn. Maar volgens onderzoek is degene die het laatst lacht, degene die het best lacht. Letterlijk. Want je relatie daarna zal precies het tegenovergestelde zijn.

Een relatie waar een punt achter gezet wordt, is nooit leuk. Als je ex vreemdgegaan is, dan is het al helemaal een klap in je gezicht. Maar degene die het laatst lacht, en daarom het best, dat ben jij.

Ex vreemdgegaan? Dan ben jij voordeliger uit

Als je ooit bedrogen bent geweest, dan heb je je vast wel afgevraagd of je ooit nog eens een man kunt vertrouwen en een fijne relatie kan hebben. Maar dit onderzoek wijst uit dat je juist beter af bent.

Binghamton University in de Verenigde Staten startte een onderzoek waar 5.705 mensen uit 96 verschillende landen aan meededen. De deelnemers kregen een vragenlijst waarin ze onder meer aangaven hoe gelukkig ze waren voor, tijdens en na het verbreken van een relatie. Het bleek dat bedrogen vrouwen uiteindelijk positiever naar de toekomst keken. Ook stond er in de toekomst een betere en trouwere partner aan hun zijde.

Volgens Dr. Craig Morris, die meewerkte aan het onderzoek, hebben deze vrouwen dat te danken aan hun ex die vreemdgegaan is. Als vrouwen bedrogen worden, proberen ze er uiteindelijk levenslessen uit te halen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beter de signalen herkennen als een toekomstige partner ontrouw is en daardoor geen relatie aangaan. Score

Zo lijkt je ex ineens de held van dit hele verhaal te worden. Maar zoveel eer verdient hij nu ook weer niet. Want jij bent degene die zichzelf weer sterk herpakt heeft. Vergeet dat niet.

Zo heb je dit ongetwijfeld geleerd: 7 dingen die je leert over de liefde nadat je vriend is vreemdgegaan
ex vreemdgegaan

Daily Mail

Reageer op artikel:
Is je ex vreemdgegaan? Dan wordt je volgende relatie beter dan ooit
Sluiten