Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 26 okt 2018

Expeditie Robinson 2018 aflevering 8 gemist? Wij praten je bij

Heb je Expeditie Robinson 2018 aflevering 8 gemist gisteravond op RTL 5? En nog geen tijd gehad om het terug te kijken op Videoland? Geen paniek, wij praten je bij. Zodat je bij de koffieautomaat of je vrijdagmiddagborrel gewoon kunt meepraten over de uitzending.

Laten we maar met de deur in huis vallen, het was een heerlijke aflevering. Maar voor Nienke toch wel één met een bitter randje. Want wat heeft die meid een pech.

Een aantal afleveringen terug werd ze door Tony niet gekozen en moest ze verkassen naar Duivelseiland. En nu, in aflevering 8 kreeg ze het opnieuw zwaar te verduren.

Expeditie Robinson 2018 aflevering 8 draaide helemaal om de samensmelting

Het was namelijk tijd voor de samensmelting. De BN’ers en de onbekenden werden samen naar een eiland gebracht om daar een proef te doen. De winnaar kreeg vier extra stemmen en mocht verkassen naar Finalisteneiland. De verliezer had pech en mocht niet deelnemen aan het ultieme samensmeltingsdiner. Iets waar iedereen toch reikhalzend naar uitkeek.

Het was weer een prachtige proef. De deelnemers moesten kokers vullen met water – die aan beide kanten open waren maar wat niet iedereen meteen door had, eh, we bedoelen jou Gregory – en die via een evenwichtsbalk en een soort klimrek in een bakje gieten. Het doel: zo snel mogelijk je bakje volkrijgen met water.

Robin was als eerste klaar en mocht dus naar het Finalisteneiland. En Nienke, oh, wat zagen we die strugglen over de evenwichtsbalk. Toen viel Gregory ook nog eens tegen haar aan waardoor ze al haar water verloor. Zucht.

We hoopten nog even dat Laurie de verliezer zou zijn – sorry Lau – maar het was toch echt Nienke die als laatste eindigde bij de proef en niet mee mocht eten.

Verwarring was er wel even bij ons in de woonkamer. Want moest ze nou naar huis? Of mocht ze gewoon niet mee-eten? Onduidelijkheid alom.

Dennis gaf het verlossende woord: Nienke moest terug naar Duivelseiland waar Johnny nog altijd z’n dagen sleet. Jeetje. Wij zouden gaan huilen als we haar waren.

De slaapproef

Op Duivelseiland bleek er tóch een aangename verrassing. Johnny en Nienke kregen te eten. Goed te eten. En heel veel wijn te drinken. Nienke zei nog: ’Wat zullen we heerlijk slapen straks met onze volle buiken en al glazen wijn op.’ Alsof ze wist wat er aan zat te komen.

Want toen volgde toch wel de verrotste proef ooit. Johnny en Nienke mochten plaatsnemen in een hangmat. En volgens mochten ze niet in slaap vallen. Wie het langst wakker bleef, verdiende een plek terug in de Expeditie. De ander moest naar huis.

Maar na vijf uur strugglen kwam Nicolette ingrijpen. Zij wilde natuurlijk ook gewoon lekker slapen. Ze kwam de proef moeilijker maken. Ze moesten hun arm strekken en een balletje van een kilo tussen hun duim en wijsvinger houden. Die bal werd natuurlijk steeds zwaarder en zwaarder.

Uiteindelijk won Nienke toch. En moest Johnny dus naar huis. Nienke mag dus nog even blijven. Gelukkig. We hopen dat het haar vanaf nu makkelijk af gaat.

Reageer op artikel:
Expeditie Robinson 2018 aflevering 8 gemist? Wij praten je bij
Sluiten