Renée
Renée | LinkedIn Life 14 sep 2018

Expeditie Robinson aflevering 2 gemist? Dit is wat er gebeurde

Zat je niet klaar voor de buis om Expeditie Robinson aflevering 2 te kijken? Maak je geen zorgen, het is niet erg dat je het gemist hebt. Beautify’s Renée keek namelijk wel en schrijft hieronder precies voor je uit wat er gebeurde.

Want yes, aflevering 2 was misschien nog wel leuker dan de eerste aflevering van Expeditie Robinson. Dit is wat je allemaal gemist hebt:

Expeditie Robinson aflevering 2

Vorige week zagen we hoe de teamcaptains werden gekozen. Daarna hielp Donny zijn kamp naar de overwinning tijdens het kapiteinsduel. Dat betekent in het kort dat Kamp Noord en Kamp Onbekend in aflevering 2 moesten strijden om immuniteit.

Maar laten we beginnen bij het begin van de aflevering.

Waar the F is de vuursteen?

Het is maar goed dat Donny het eerste duel heeft gewonnen, want nog diezelfde dag zorgde hij er eigenhandig voor dat de vuursteen verdween.

Wel heel mooi: de cameramannen vonden ‘m wél in de zee en maakten er een mooi shot van. Of ze hebben er zelf eentje neergelegd om te filmen.

Hoe dan ook, Josylvio en Aisha zijn amper 24 uur op het eiland en zitten er al he-le-maal doorheen omdat die vuursteen kwijt is. Shit, dit zijn de meest negatieve mensen die Expeditie Robinson OOIT heeft gekend. Maar het maakt wel leuke televisie, dat moet ik toegeven.

Maar kom op, om nu al te dreigen dat je naar ‘osso’ gaat, omdat de vuursteen verdwenen is? Jullie krijgen vast een nieuwe van het productieteam.

Spoiler alert: deze Expeditie Robinson 2018 kandidaten halen de finale waarschijnlijk niet

De immuniteitsproef

Het spannendste deel van de aflevering is natuurlijk de immuniteitsproef tussen het kamp van Tony en Gwenda. De onbekenden zijn erop gebrand om gehakt te maken van de BN’ers. Ze nemen het zo serieus dat ze onwijs kortaf doen als ze eenmaal voor Nicolette staan.

Zodra zij vraagt hoe het gaat, reageert Gwenda als een echte majoor. GOED. HEEL GOED. TOP. Het is niet alleen lachwekkend, maar ook ongemakkelijk tegelijkertijd. Het kan op zich geen kwaad om een leuk gesprekje te voeren, Gwenda.

Tony weet in ieder geval wél hoe je dat doet en schept nog even op dat ze 1,5 kilo vis hebben gegeten. En daar is het onbekende kamp dan weer niet van onder de indruk. Gelukkig kunnen ze dit haantjesgedrag mooi gebruiken voor de proef, want die is loodzwaar.

Ik zou willen zeggen dat het nek aan nek ging, maar dat is niet echt zo. Want holy shit, zodra de onbekenden aan kop gaan en op 80% van de proef zitten, geeft Kamp Noord op. Ze geven op. WAAROM?

De verklaring van Tony is dat je beter je krachten kunt sparen, maar vriend… Jullie hadden nog in de buurt van de overwinning kunnen komen.

De tweede aflevering van Expeditie Robinson wordt intens

Corry King

Omdat Kamp Zuid niet veel zendtijd krijgt – want geen proef – laten ze nog een mooi moment met Corry Konings zien. De sfeer is zo ontzettend slecht door Josylvio en Aisha dat ze zingt. En eerlijk, iedereen wordt daar toch blij van?

Als ze bij dezen geen publiekslieveling is, dan weten wij het ook niet meer. Ze zet eigenhandig ook nog even een ladder in elkaar met Steven, dus ze is nu al een echte Robinson. Hopelijk kunnen we nog een tijdje van haar genieten.

De eilandraad

Verliezen betekent net zoals alle andere edities van Expeditie Robinson dat je naar de eilandraad moet. En in plaats van de zwakke persoon wegstemmen worden er nú al bondjes gemaakt.

Al snel is het kamp eruit: einzelgänger Toine ligt nog niet zo lekker in de groep en is sterk, dus hij moet vertrekken. Ondertussen heeft Toine dat nog niet helemaal door en probeert iedereen ervan te overtuigen dat Johnny eruit moet.

Drie keer raden wie mag vertrekken… Juist, de sportjournalist. Hij baalt als een stekker, want zijn dochter wil haar achternaam veranderen als Toine de samensmelting niet zou halen. Gelukkig heeft ze dat niet écht gedaan nadat haar vader terugkwam van Expeditie Robinson.

Want eerlijk is eerlijk, hij is niet eens in de buurt van de samensmelting gekomen. Maar zuur is het wel. Niemand wil als eerste vertrekken, behalve als je een rapper bent en Lil Kleine heet.

Expeditie Robinson aflevering 2 gemist? Kijk het hier terug

Heb je Expeditie Robinson aflevering 2 gemist? Op Videoland staat de aflevering nú online.

Dit gebeurde er in de vorige aflevering.

Expeditie Robinson aflevering 1 gemist? Dit is wat er gebeurde

Reageer op artikel:
Expeditie Robinson aflevering 2 gemist? Dit is wat er gebeurde
Sluiten