Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 21 sep 2018

Expeditie Robinson aflevering 3 gemist? Dit is wat er in de uitzending gebeurde

Na Toine heeft Famke Louise Expeditie Robinson moeten verlaten. Wat je ook van haar muziek vindt, zielig dat Famke de volgende afvaller was, was het wel. Heb je Expeditie Robinson aflevering 3 nou gemist? Geen paniek, wij praten je bij.

Expeditie Robinson aflevering 3 gemist?

In de tweede aflevering was het tijd om voor het eerst iemand naar huis te sturen. Kamp Noord moest naar de Eilandraad en het was Toine die het moest ontgelden. Iets wat hij zelf overigens tot op de dag van vandaag niet snapt, zo was te zien in het programma Eilandpraat. Want dat ‘gezelligheid’ ook belangrijk is, naast fysieke kracht, dat sloeg volgens de presentator nergens op.

Gezelligheid bleek ook in Expeditie Robinson aflevering 3 een dingetje te zijn. Maar daarover later meer.

Bontjes smeden in Expeditie Robinson aflevering 3

De aflevering begint net na het vertrek van Toine en de deelnemers in Kamp Noord zijn al aan het beramen wie de volgende is die ze naar huis sturen. Als het aan Tony ligt wordt het de oudste deelnemer van hun team: Johnny Kraaijkamp. Maar Loiza vindt dat ze eerst een proef moeten doen, want ja, die winnen ze misschien wel.

Ook bij de onbekenden is het de vraag wie er naar huis zou moeten als zij naar de Eilandraad moeten. Opvallend: de irritaties over kapitein Gwenda lopen flink op. Ze vinden haar allemaal een beetje too much, met haar militaire instelling.

Gwenda zelf heeft niets door. Volgens haar is er geen vuiltje aan de lucht. Ze zegt dat het haar doel is om niet te veel als leider gezien te worden en ze denkt dat dit wel lukt. Ehm, dan doen ze toch wel flink iets fout. Want als ze íets doet dan is het wel de lakens uitdelen.

Kampgenoot Laurie vindt het allemaal ‘een dingetje om over na te denken’.

De kapiteinsproef: hangen aan een paal

Dan is het tijd voor een nieuwe kapiteinsproef: zo lang mogelijk in een paal hangen. Niet echt de ideale opdracht voor Donny. Hij krijgt het al vrij snel moeilijk en besluit dan – a la Tony – eieren voor zijn geld te kiezen. Hij geeft op om energie te sparen. Wat is dat met deze mensen?

Toch nog wel goed nieuws voor team Roelvink. Donny krijgt namelijk een nieuwe vuursteen mee. Misschien omdat het onverantwoord is om ze zonder zo’n steen op een onbewoond eiland te laten? Of is het toch doorgestoken kaart en zijn we in Wie Is De Robinson terecht gekomen? Zou iemand dan toch met opzet de steen hebben laten verdwijnen? Wij zijn het er nog niet over eens.

Maar dat boeit de deelnemers niet. Die zijn gelukkig. Vooral Josylvio is weer happy. Hij kan weer een warme maaltijd eten.

Famke Louise gaat naar huis

Tony deed nog een poging aan de paal te blijven, maar zodra Gwenda hem probeerde te manipuleren – ’Laat maar los!’ – gaf ook hij er de brui aan.

Dit betekent dat kamp Noord en Zuid tegen elkaar gaan strijden voor immuniteit. En dat moet door zichzelf aan een middeleeuws martel voertuig te hangen. Zo noemt Josylvio het apparaat in ieder geval. En ehm, ja wij snappen wel waarom. Wat een vreselijk ding.

Het idee: drie mensen hangen aan een rad en moeten water happen om dat vervolgens in een bakje te spugen. Een vol waterbakje zorgt ervoor dat er een balletje vrij komt. En daarmee moet vervolgens een evenwichtsopdracht gedaan worden.

No way dat wij er in zouden gaan hangen. Respect voor de deelnemers.

Sowieso nog een weekje genieten van Donny Roelvink

Het team van Donny wint en Corry King mag de totem in ontvangst nemen. Dat betekent twee dingen. Dat kamp Noord voor de tweede keer iemand moet wegstemmen. Jammer, maar dat betekent ook dat we sowieso nog een weekje van Donny kunnen genieten en daar zeggen we geen ‘nee’ tegen.

En het moet gezegd, Donny gedraagt zich na de overwinning als een echte kapitein. Als iedereen z’n taak doet kan er daarna gefeest worden. Zonder muziek dan. En drank. Maar toch. Josylvio vindt het allemaal prima. Hij voelt zich het mannetje nu hij banaan heeft gebakken. De beste man was voorheen gewoon een beetje hangry.

Ondertussen heeft Famke een aubergine gevonden voor in de nasi kip zonder kip. Johnny stopt die in zijn neus, wat grappig moet zijn, maar Famke vooral vies vindt. En wij vinden het eerlijk gezegd ook onsmakelijk. Maar goed, hij houdt de sfeer erin en dat is ook belangrijk.

Zo belangrijk zelfs dat Johnny mag blijven en Famke weg moet tijdens de Eilandraad. Ze is natuurlijk een stille meid en dat staat haar in de weg. Want de verveling is groot op het eiland en iemand die bijna niets zegt, is dan natuurlijk niet vermakelijk. Dan maar Johnny houden, denkt kapitein Tony. En zo komt het dat iedereen Famke eruit stemt.

Zielig is het wel. Wij hebben stiekem een traantje weggepinkt (of zou dat gewoon door de hormonale moodswings en een drukke week komen?).

Famke Louise zelf pakt het extreem goed op. Ze begrijpt het allemaal. En ze hoopt dat de kampleden ver zullen komen. Zou het heus? Of is ze gewoon te stoer om haar kwetsbare kant te laten zien? We weten het niet. Maar we weten wel dat we van haar zijn gaan houden.

Tot volgende week.

Hier kun je onze reactie op de eerste twee afleveringen zien:

Doe de quiz! In welk Expeditie Robinson kamp hoor jij?

Reageer op artikel:
Expeditie Robinson aflevering 3 gemist? Dit is wat er in de uitzending gebeurde
Sluiten