Renée
Renée | LinkedIn Life 28 sep 2018

Expeditie Robinson aflevering 4 gemist? Dit is wat er gebeurde

Na de exit van Famke Louise verliet niet één expeditielid Expeditie Robinson, maar twee. Heb je Expeditie Robinson aflevering 4 gemist? Maak je geen zorgen, want Beautify praat je bij.

Expeditie Robinson aflevering 4 gemist?

Expeditie Robinson aflevering 4 was retespannend, maar we kunnen begrijpen dat je misschien niet met je vriendinnen voor de buis zat. Gelukkig keek Beautify wel en maakt het daarom niet uit dat je de aflevering hebt gemist.

Dit gebeurde er allemaal.

De kapiteinsproef

Ook aflevering 4 begon met een kapiteinsproef. Donny, Tony en Gwenda zijn natuurlijk nog steeds captain en gingen de strijd met elkaar aan. Het was weer enorm zwaar, omdat ze moesten hangen en hiervoor de kracht in hun armen moeten gebruiken.

Dit is een proef die de trouwe Expeditie Robinson kijker natuurlijk vaker heeft gezien. Daarom krijg je zelf spontaan spierpijn en kramp in je armen, want holy nee… We zouden niet graag met hen ruilen.

Gwenda had een goede voorspelling gemaakt. Zij en Tony zijn ‘pezig’ en daarom zouden ze het langer uithouden dan Donny. En ja hoor, voordat je überhaupt met je ogen kon knipperen lag hij in het water. Het was niet Gwenda die won, maar Tony.

Hoe verrassend.

Nienke Plas vertelt alles over poepen op Expeditie Robinson

De grote proef tussen Kamp Zuid en Kamp Onbekend

Voor het eerst was de proef niet het spannendste van de hele aflevering. Omdat Tony het eerste duel won ging de strijd deze keer tussen Kamp Zuid en Kamp Onbekend.

De proef leek vrij eenvoudig, maar dat was het niet. De teams moesten namelijk met z’n allen aan een touw vasthouden. Belangrijk detail: ze staan op een helling die steeds steiler wordt.

Je gunt Kamp Zuid de overwinning en lange tijd lijkt het erop dat ze ook echt gaan winnen. Tot Steven en Josylvio naar beneden knallen en daarmee ook Jody en Nienke meenemen. NOOO, ze waren letterlijk seconden verwijderd van de overwinning.

Tony speelt vies

Tony neemt zijn rol als leider van het team zo serieus dat het enorm irritant wordt. Niet alleen vertelt hij iedereen wat ze moeten doen – de hut fixen -, hij pakt ook meteen Gregory aan die nietsvermoedend in het water zit.

Tony vertelt hem dat hij Greg en Johnny met zijn overwinning heeft gered. De attitude alleen al. Gregory vindt dit weer een raar verhaal, want waarom zou hij weggestemd worden?

Het is natuurlijk een kwestie van tijd tot hij dit met de meiden gaat bespreken. Dat ze met stomheid geslagen zijn is een understatement. De captain maakt zich allesbehalve geliefd en je zou bijna willen dat hij eruit gestemd wordt.

Dé ruzie tussen Corry en Aisha

Of moeten we fittie zeggen? Kijk, als je een week op een onbewoond eiland zit en amper eet word je gewoon hartstikke chagrijnig. Het was wachten op de eerste ruzie en OMG, het was Aisha die compleet uit d’r plaat ging tegen Corry.

Er zijn te weinig woorden om deze hel te omschrijven – iets met een hangmat -, maar netjes was het niet. Genoeg reden om dus wél de aflevering terug te kijken nu je ‘m gemist bent.

Josylvio wil naar huis

Er moet gestemd worden en Josylvio wil al dagen naar huis. Saillant detail: ze zijn er dus nog maar een week. Maar de rapper heeft heimwee – begrijpen we – en sowieso hebben rappers in Expeditie Robinson niet een heel goede reputatie.

En waar Josylvio gaat, daar gaat Aisha. Dus na de ruzie en deze woorden van Josylvio besluit ze om per direct te vertrekken. Oké meid, zonde.

Op deze datum is de Expeditie Robinson finale (en jij kunt erbij zijn)

De eilandraad

Beetje jammer, door het vertrek van Aisha is er alsnog een eilandraad. En dat wordt toch een partijtje spannend. Gaan er nu letterlijk TWEE mensen weg op één dag in Expeditie Robinson?

En hallo, gaan ze nu stemmen op Corry – want het originele plan – of op Josylvio die naar huis wil? Uiteindelijk krijgt hij de meeste stemmen, maar plot twist: hij mag blijven. HUH.

Josylvio zit met z’n hoofd alweer in Nederland en besluit om alsnog te vertrekken. Jeetje, Kamp Zuid krijgt het zo véél zwaarder tijdens de proeven.

Tot volgende week.

Bekijk hier onze reactie op de eerdere afleveringen:

Reageer op artikel:
Expeditie Robinson aflevering 4 gemist? Dit is wat er gebeurde
Sluiten