Lobke Killaars
Lobke Killaars Life 5 oktober 2018

Expeditie Robinson aflevering 5 gemist? Dit is wat er gebeurde

Vorige week verlieten twee mensen Expeditie Robinson, en ook deze week was het weer raak: niet één, maar twee mensen gingen naar huis. Aflevering 5 van Expeditie Robinson gemist? Geen zorgen, wij praten je bij.

Expeditie Robinson aflevering 5 gemist?

Vorige week waren we in shock door de plotselinge ruzie tussen Corry en Aisha. Deze week schrokken we net zo erg aan het einde van de aflevering. Opnieuw verlieten twee mensen het eiland.

Benieuwd wat je van aflevering 5 gemist hebt?

De kapiteinsproef

De twee mannelijke kapiteins moesten tegen elkaar strijden in de kapiteinsproef. Gwenda van Kamp Onbekend won vorige week de proef en hoefde deze week niet mee te doen.

De proef gaf ons rillingen. Donny en Tony lagen in het water, met het gezicht naar boven, onder een stalen rek. Niet geschikt voor mensen met claustrofobie, dat weten we wel.

De opdracht? Zo lang mogelijk blijven liggen. Klinkt simpel, maar als er voortdurend water over je heen komt en je neus dicht wordt gehouden kunnen we ons voorstellen dat je het al snel Spaans benauwd krijgt.

Uiteindelijk legt Donny het af tegen Tony, wat betekent dat hij ook zijn kostbare gouden munt kwijt is.

Nieuwe indeling van de kampen

Na de proef vindt er een herindeling plaats van de kampen. Omdat Tony de kapiteinsproef won, mag hij zes mensen kiezen die hij in zijn team wilt. Dit betekent dat er drie mensen overblijven.

Tony kiest Donny als eerste in zijn team en gaat vervolgens voor Loiza, Stijn, Jody, Gregory en Steven. Dit betekent tot Nienkes grote verbazing dat zij, Johnny en Corry achter worden gelaten.

Nienke had verwacht dat ze werd gekozen door Tony en moet wat tranen laten. Toch herpakt ze zichzelf en vertrekt ze met Johnny en Corry naar het nieuwe eiland genaamd ‘duivelseiland’.

We weten nog niet veel van het eiland af, behalve dat er vrij weinig is en dat Nienke, Johnny en Corry tegen elkaar moeten gaan strijden.

De proef

De twee kampen – Nienke, Johnny en Corry doen dus niet mee – moesten een proef tegen elkaar doen. Gwenda en haar team hadden er zoals altijd vertrouwen in dat ze gingen winnen en ook het nieuw samengestelde team geloofde in hun kracht.

De kampen moesten een soort ‘huis’ bouwen voor het andere kamp. Dit huis moest zo moeilijk mogelijk te doorbreken zijn.

Na de tijd die ze hadden voor het bouwen moest iedereen – vastgeketend aan elkaar – met een kist van de ene naar de ander kant van het andere huis komen. Al het eerder gebouwde moest dus weg worden gehaald zodat zij en en de kist erdoorheen pasten.

Team onbekend won de proef. ALWEER. Stiekem willen we ze heel graag ook een keertje op die eilandraad zien, maar daar moeten we dus nog even op wachten.

Als kapitein

Meest gehoorde woorden deze aflevering: ‘als kapitein’. Tony vindt het namelijk moeilijk om dingen vanuit zichzelf te zeggen, dus zegt, doet en neemt hij alle beslissingen ‘als kapitein’. ‘Als kapitein vond ik…’ Oké, Tony.

Wie stemt op wie?

Het lijkt erop dat de oude kampen niet op elkaar stemmen, maar op de kapiteins van het andere kamp. Tot Gregory opeens zegt ook op Tony te willen stemmen samen met Donny, Steven en Jody. Maar wacht… Tegen Tony vertelt Gregory dat hij juist op Donny wil stemmen. Wat?!

De eilandraad

De eilandraad is nog spannender dan verwacht. Natuurlijk vraag jij je af of Gregory op Donny of Tony gaat stemmen, maar er gebeurt nog veel meer.

Gregory hield zich niet aan zijn afspraak met Donny, Steven en Jody, wat betekende dat kapitein Donny het eiland moest verlaten. Wij zijn verdrietig.

Maar dan wil er opeens nog iemand weg. Niemand minder dan Tony Junior, de man die zonet zelf Donny naar huis stuurt. We begrijpen dit even niet. Hij had dus net zo goed zichzelf op kunnen offeren…?

Een zwarte stem voor Donny

De aflevering eindigt zonder afscheid. Normaal wordt er altijd afscheid genomen van de kandidaat die het eiland verlaat, maar dat laten ze deze week niet zien. In Eilandpraat vertellen ze echter wél hoe het allemaal afliep.

‘Natuurlijk hebben ze me wel een zwarte stem aangeboden’, zegt Donny in de aflevering. Hij kreeg dus een kans op het eiland te blijven met een zwarte stem, maar koos ervoor naar huis te gaan.

Waarom hij naar huis ging? Naar eigen woorden omdat Donny met zijn hoofd al thuis zat. En dus nemen we ook deze week weer afscheid van twee expeditieleden.

Bekijk hier Beautify’s reactie op de vorige aflevering met Steven:

Reageer op artikel:
Expeditie Robinson aflevering 5 gemist? Dit is wat er gebeurde
Sluiten