Renée
Renée | LinkedIn Life 12 okt 2018

Expeditie Robinson aflevering 6 gemist? Dit is wat er gebeurde

Ben je al een beetje bekomen van de heftige Expeditie Robinson aflevering van vorige week? Mooi, want het is hoog tijd om aflevering 6 te bespreken. Als je de uitzending niet hebt gezien lees je hieronder alles wat je gemist hebt.

Expeditie Robinson aflevering 6 gemist?

De enorme leegloop op het eiland zorgt in ieder geval voor de nodige spanning in Expeditie Robinson aflevering 6. Niet alleen naaide Tony Donny, maar ook Gregory kon er wat van. En die leek ongezien weg te komen… Of toch niet helemaal?

Jody en Steven weten niet hoe snel ze een nieuw bontje moeten smeden. Nog voor het eerste reclameblok probeerde laatstgenoemde zich bij snitch Gregory en de meiden te voegen. Nu maar eens zien hoe dat uitpakt, want ho nee. Die Gregory is totaal niet te vertrouwen.

De proef tussen de Duivelseiland kandidaten

Ook de overige expeditieleden krijgen deze keer een opdracht. Wie als eerste een stuk touw kan doorbranden én vuur aansteekt wint. Nienke lijkt de perfecte winnaar hiervoor, omdat ze een stuk sneller is en beter vuur maakt dan Corry en Johnny.

En ja hoor, binnen no time staat Nienke klaar om vuur te maken nadat ze zich semi heeft bevrijd van het touw. Als zij de winnaar is mag ze zich aansluiten bij Kamp Noord om het gat van Tony de vertrekker op te vullen. Hoewel Corry de winst niet zomaar uit handen geeft, is het toch Nienke die wint. Lekker, meid.

De immuniteitsproef

Waar Kamp Onbekend tot aflevering 6 ongeslagen is, is Kamp Noord op de overwinning gebrand om duidelijke redenen. En kom op, je gunt het hen ook. Maar een Expeditie Robinson proef win je niet zomaar, dus reken er maar op dat je wat gemist hebt deze aflevering. Met Nienke als nieuw lid – nogal verbaast om Tony en Donny niet te zien – is er genoeg vuur om te winnen.

Om de beurt zwemmen de expeditieleden naar een loopbrug, waar ze een kokosnoot in een mand moeten gooien. Maar uiteraard is dit Expeditie Robinson en is dit helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Stijn zwemt als eerste als een raket richting de kokosnoten, terwijl Robin blijft hangen op het platform. Que pasa jongen?

Kokosnoten gooien is toch wat moeilijker dan gedacht en de spanning bij de onbekenden loopt lekker hoog op door de langzame Gwenda. Maar stiekem weten we allemaal dat ze haar überhaupt al vervelend vinden. Ondertussen gooit Loiza de eerste kokosnoot in de mand en hebben de BN’ers een voorsprong.

Aangezien de ene na de andere kokosnoot náást de mand valt, kan ik me zo voorstellen dat dit een kneiterlange proef is waar je maar een paar minuten van ziet. Je kunt letterlijk niet voorspellen wie er gaat winnen. Tot Kamp Noord on fire is in en erin slaagt om een voorsprong te krijgen.

Jaaaaa, Kamp Noord wint en hoeft een keer NIET naar de eilandraad. Inderdaad, he motherf*cking he, Steven. Deze hebben ze verdiend.

Op deze datum is de Expeditie Robinson finale (en jij kunt erbij zijn)

De eilandraad

Kamp Onbekend mag eindelijk eens aanschuiven bij de eilandraad. De grote vraag is natuurlijk of het iedereen lukt om Gwenda naar huis te stemmen. Of wordt het toch Sandra? De kaarten zijn in ieder geval nog niet geschud tijdens deze aflevering van Expeditie Robinson.

De complotjes zijn lekker gaande, maar daar maakt Gwenda een grote fout. Ze denkt dat iedereen op Sandra stemt en daar is ze oké mee. Ze vermoedt helemaal niets en ach, je krijgt bijna medelijden omdat ze niks doorheeft.

‘De irritaties op Sandra zijn oprecht en iedereen wil het liefst dat zij het kamp verlaat.’ Gwenda, je moest eens weten wat de mensen achter je rug om zeggen. Natuurlijk is het een spelletje, maar dit spelletje wordt wel heel vuil.

Het enige wat dit hele plan kan dwarsbomen is de gouden munt. Dus ondanks dat iedereen weet wat er gaat gebeuren, is het mogelijk dat aflevering 6 heel anders gaat aflopen. Ze zet ‘m niet in, dus dan weet je al hoe laat het is. Jan krijgt één stem, Sandra twee en Gwenda vier. Dat betekent dat de kapitein eruit ligt.

‘Het doet heel pijn. Het is niet anders. Ik had gehoopt met sterke spelers door te gaan, maar ze hebben me eruit gewieberd.’

Meer Robinson.

Heb je Expeditie Robinson gemist? Hier kan je het terugkijken

Reageer op artikel:
Expeditie Robinson aflevering 6 gemist? Dit is wat er gebeurde
Sluiten