Renée
Renée | LinkedIn Life 21 aug 2018

5 dingen die de winnaars van Expeditie Robinson met elkaar gemeen hebben

Expeditie Robinson 2018 gaat bijna van start en ooooooh, jij en je vriendinnen kunnen vast niet wachten tot het begint. Gelukkig zijn de deelnemers van kamp Zuid bekend en is kamp Noord bijna compleet. Laat het speculeren alvast beginnen. Wie wordt de winnaar van Expeditie Robinson?

Want eerlijk is eerlijk, de winnaar van Expeditie Robinson zijn schept toch een band met de vorige winnaars. Wie het huidige seizoen heeft gewonnen is in goed gezelschap.

Afgelopen jaren kwamen Carlos Platier Luna, Bertie Steur, Amara Onwuka, Kay Nambiar, Edith Bosch en Fatima Moreira de Melo als winnaars uit de strijd. En zij hebben veel gemeen:

1. De winnaars van Expeditie Robinson zijn vaak een vrouw

Denk je aan Expeditie Robinson, dan zie je de echte oerman voor je. Maar wat blijkt uit de statistieken? De afgelopen jaren waren vooral vrouwen de winnaar van het programma. Ha.

Zo zie je maar dat je niet alleen sterke spierballen zoals die van de mannen nodig hebt. De winnaars zijn mentaal sterk – want een maand op een onbewoond eiland leven – en hebben zoveel doorzettingskracht dat ze het tot de finale schopten.

2. Minstens één vrouw speelt de finale

De afgelopen zeven seizoenen speelde er altijd minstens één vrouw de finale. Dus je kunt er eigenlijk al vanuit gaan dat dit seizoen ook een vrouw de finale heeft bereikt.

Vorig jaar streed Soundos tegen Carlos en Kaj. Het jaar daarvoor was het Bertie die het tegen de mannen opnam. Dat is pas echt girl power.

3. Als er een man wint, dan is ‘ie knap

Je kijkt natuurlijk naar Expeditie Robinson om de strijd te zien tussen de kandidaten. Maar het oog wil oog wat, dus daarom is het niet verkeerd dat er altijd wat knappe mannen naar het eiland gestuurd worden.

Wat blijkt? Als er een man wint – we kijken naar jullie Carlos en Kay – dan is het een hottie. Nu je weet dat Donny Roelvink meedoet is de kans dat hij het ver schopt ineens een stuk groter. Hopen we.

4. Je verwacht bijna nooit dat die persoon de winnaar is

Voordat de kandidaten naar de Filipijnen afreizen hebben ze al een complete tactiek uitgedacht. Zo willen ze vaak niet te veel opvallen, zodat ze verder komen in het programma.

De mensen die direct een gevaar vormen óf heel vervelend zijn, verlaten vaak als één van de eersten het eiland. Degenen die de finale weten te bereiken zijn dus niet alleen goed in het fysieke spel, maar ook goed in samenwerken. Of moeten we samenzweren zeggen?

Had jij bijvoorbeeld verwacht dat boerin Bertie bijvoorbeeld zo ver zou komen?

5. De letters van hun voornaam volgen op alfabetische volgorde

In 2015 won Amara. In 2016 Bertie. Vorig jaar won Carlos. Zie je het patroon? Na A volgt B en dan wint iemand met de letter C. Drie keer raden wie nu wint… iemand met een D.

Hoe fantastisch is deze Wie is de Mol-achtige theorie? Dat kan zomaar betekenen dat DONNY HEEFT GEWONNEN. Onze theorie zegt natuurlijk niets, maar het betekent wel dat de winnaars dit óók gemeen hebben. Mits iemand met een D wint, natuurlijk.

5 redenen waarom Donny Roelvink perfect is voor Expeditie Robinson

Reageer op artikel:
5 dingen die de winnaars van Expeditie Robinson met elkaar gemeen hebben
Sluiten