Experts beantwoorden al je vragen over het borstelen van je haar

Je haar borstelen lijkt zo vanzelfsprekend, maar is een onderwerp waar veel discussie over bestaat. Hoe vaak zouden we het moeten doen? Is er een goede manier, of erger: een foute manier? Volgens de experts kun je je haar het beste op de volgende manieren borstelen:

Is borstelen goed voor mijn haar?

Men zegt dat je haar (te vaak) borstelen niet goed is voor je haar. Je creëert op deze manier een wrijving van je haar en de borstel, wat je haar zwakker maakt en het kan laten breken. De experts zeggen daarentegen dat borstelen juist heel goed is voor je haar. Op deze manier verspreid je de natuurlijke oliën door je haar heen, wat het gezond en gevoed houdt.

Hoe vaak kan ik het beste mijn haar borstelen?

In dit artikel staat precies uitgelegd hoe vaak je het beste je haar kunt borstelen.

Hoe kan ik op de juiste manier klitten uit mijn haar halen?

Volgens de experts kun je het beste niet je haar borstelen om klitten uit je haar te halen. Dit kan je haar snel beschadigen en afbreken. Als je gaat douchen, kun je er het beste voor kiezen om in de douche, wanneer je conditioner hebt aangebracht, met je vingers door je haar te ‘kammen’ om zo klitten te verwijderen. Als je niet gaat douchen, maar toch je klitten uit je haar wilt halen, kun je het beste kiezen voor een kam met brede openingen tussen de tanden.

Welk haartype kan beter tegen borstelen?

Haar dat stijl is, of een beetje slag heeft, kan beter tegen borstelen. Wanneer je krullend haar hebt, is het belangrijk dat je het zo min mogelijk borstelt. Het borstelen zal ervoor zorgen dat het pluizig wordt.

Welke borstel kan ik het beste gebruiken?

De experts geven allemaal de voorkeur aan borstels met flexibele, plastic haartjes. De tandjes moeten niet te dicht bij elkaar staan, anders heeft het de neiging aan je haar te ‘trekken’ en het te beschadigen. Een geschikte borstel hiervoor is de Tangle Teezer. Een compacte borstel die goed in de hand ligt, pluis tegen gaat en je haar laat glanzen.

Reageer op artikel:
Experts beantwoorden al je vragen over het borstelen van je haar
Sluiten