Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 14 augustus 2018

4 toffe exposities die je met je vriendinnen wilt bezoeken

Het is natuurlijk heerlijk om met je vriendinnen in een gigantische floatie rond te dobberen op het water. Maar in de zomer is nog zoveel meer te doen. Ben je toe aan een cultureel dagje? Dan kun je deze toffe exposities nog op je lijstje zetten.

In Nederland vind je namelijk het ene toffe museum na het andere. Maar waar moet je zijn als je weinig vrije tijd hebt en toch iets leuks met je bestie wilt doen?

Museum overzicht 2018: Beautify raadt je deze exposities aan

Beautify’s Renée ging voor jou op pad om de leukste exposities van deze zomer onder elkaar te zetten. In 2018 is er genoeg leuks te zien en beleven, dus maak maar alvast een gaatje vrij in je agenda.

Streets of the World Photo Museum

Zeven jaar geleden ging de Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs op reis. Het was niet zomaar een reis, hij had één doel: ieder land op deze aardbol bezoeken om het leven van de mensen daar vast te leggen. Hoewel zo’n reis al #goals op zich is, is het resultaat hartstikke goed gelukt.

Dankzij deze expositie krijg je namelijk een goed beeld hoe het in andere delen van de wereld eraan toegaat. Verwacht niet enkel Instagram waardige foto’s, maar dat is juist precies wat de expositie zo leuk maakt. Het is echt.

En dankzij de documentaire die je kunt bekijken kom je precies te weten hoe de reis verliep en hoe de foto’s tot stand zijn gekomen.

museum exposities 2018

Voor wie: voor mensen die schilderijen stiekem duf vinden, maar foto’s en reizen wél appreciëren.
Adres: Hembrugterrein – Slaghoedje 52, Zaandam
Website: Streets of the World

Banksy en ICY & SOT

Moco Museum vind je op het Museumplein. Denk je aan het Museumplein, dan denk je al snel aan het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. Maar drie keer raden: het Moco Museum is héél anders.

Tot en met 15 januari 2019 vind je hier vijftig populaire werken van Banksy. Grote kans dat je Girl with Balloon wel kent. Dit is je kans om verschillende versies van het mooie werk met je eigen ogen te zien. Daarnaast mag je de stukken van de Iraanse broers ICY & SOT echt niet missen.

Wat zij maken is hun eigen land verboden en daarom zo controversieel. Gelukkig waarderen we in Nederland wél wat ze maken en de boodschap die ze vertellen. Wat je in het Moco Museum ziet hangen is hun blik op onder andere vrouwen, onderdrukking en vrijheid. Aanrader.

Voor wie: de maatschappelijk geïnteresseerden.
Adres: Honthorststraat 20, Amsterdam
Website: Moco Museum

Eindelijk! Het eerste teckelmuseum ter wereld is geopend en het is echt een paradijsje voor teckelfans

LaChapelle

David LaChapelle groeide al snel uit tot één van de meest invloedrijke fotografen ter wereld. Zijn kleurrijke en een tikkeltje controversiële portretten van bekendheden zijn nu verzameld voor een expositie in het Groninger Museum.

Als je je een weekendje in het Hoge Noorden bevindt is dit zeker een expositie die je samen met de meiden wil zien. Van de Kardashians tot Marc Jacobs: hier ben je wel even zoet.

Daarnaast is het museum zelf al super fotogeniek, waardoor je je ogen uitkijkt. Geloof ons, hier verveel je je niet snel. Vooral niet als je van fotografie houdt.

Voor wie: voor liefhebbers van fotografie én celebrities.
Adres: Museumeiland 1, Groningen
Website: Groninger Museum

Studio Drift: Coded Nature

Heb je binnenkort plannen om een museum te bezoeken in Amsterdam? Ga dan snel het Stedelijk Museum om de expositie van Studio Drift te zien. De expositie is er namelijk tot 26 augustus.

De installaties zijn adembenemend. In de werken van het Nederlandse duo staat de relatie tussen natuur, mens en technologie centraal. Als een uur naar beelden staren niet voor jou is, vermaak je je hier zeker.

De grootste installatie Future Fragile en Drifter – een zwevende blok beton – zijn waarschijnlijk de werken waar je je ogen het meest bij uitkijkt.


Voor wie: voor iedereen die geniet van tech art.
Adres: Museumplein 10, Amsterdam
Website: Stedelijk Museum

Zo leuk! Je kunt deze hele zomer een escape game spelen in het Rijksmuseum

Reageer op artikel:
4 toffe exposities die je met je vriendinnen wilt bezoeken
Sluiten