Haarextensions: dit zijn de verschillende soorten en alles wat je erover wil weten

Droom je van een dikke bos lang glanzend haar? Niet iedereen is daar mee gezegend (helaas) maar gelukkig is er wel nog zoiets als haarextensions. Daarmee verander je ieder kort kapsel in een Rapunzel-waardige bos haar. Overweeg jij om extensions te nemen? Wij geven antwoord op al je vragen over het type haarverlenging.

Haarextensions zijn de ultieme oplossing voor iedereen die lang(er) en dik haar wil hebben. Als je zover bent om extensions te nemen (want poeh.. het mag wat kosten) zijn er ook nog eens veel verschillende soorten haarextensions. Hieronder lees je alles wat je daarover moet weten voor je een haarverlenging neemt.

Het type extensions

Er zijn ontzettend veel verschillende type haarextensions waar je uit kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld uitneembare extensions of wil je dat de extensions aan je eigen haar worden vastgemaakt zodat je er verder geen omkijken naar hebt (behalve de verzorging)? Wij helpen je.

Waxextensions

Aan het uiteinde van de haarextensions zit een klein stukje wax. Dit wordt door middel van een hittetang gesmolten en vastgezet aan een plukje van je eigen haar. Deze extensions blijven ongeveer twee tot drie maanden mooi in je haar zitten en daarna zakken ze langzaam uit omdat je haar groeit. Je kunt de waxextensions dan opnieuw laten voorzien van wax en als het haar nog mooi is opnieuw laten plaatsen. Het is belangrijk dat je deze haarextensions goed verzorgd zodat je geen klitten krijgt.

Een bericht gedeeld door ⓧ ⓒⓔⓝⓣⓡⓘⓠⓤⓔ 🇧🇪Belgium (@xcentrique_hairextensions) op

Clip in extensions

Clip in haarextensions kun je zelf aanbrengen en als je het haar mooi wil houden doe je deze ‘s avonds en onder de douche uit. Aan het uiteinde van de extensions zit een clipje dat je vastmaakt aan je haar. In de video hieronder is te zien hoe dat in zijn werk gaat. Als je het eenmaal onder de knie hebt is het een simpele handeling maar het kost wel extra tijd in de ochtend. Daarnaast is het ook wel belangrijk dat je ze mooi plaatst anders zie je de clipjes onder je haar zitten en dat wil je echt niet.

Een bericht gedeeld door Hair on Fleek (@haironfleekclipin) op

Flip in extensions

Flip in haarextensions zijn misschien nog wel makkelijker te bevestigen dan clip in haarextensions. De extensions bestaan uit één mat welke vastzit aan een doorzichtig draad. Dit trek je over je hoofd en je eigen haar trek je over het draad heen waardoor je dit niet meer ziet zitten. Echter kan dit wel ‘snijden’ als het te strak zit en dat is best wel een nadeel.

Een bericht gedeeld door The Lady at 50 (@thelady_at50) op

Tape in extensions

Tape in haarextensions worden vastgemaakt aan je eigen haar en ook dit type blijft langdurig in je haar zitten. Je hoeft er weinig naar om te kijken los van dat je het haar natuurlijk goed moet verzorgen. Aan een plukje van je eigen haar worden aan de boven- en onderkant twee stukjes tape aan elkaar bevestigd. Het is bijna niet te zien dat je extensions draagt en dit type zouden we dan ook zeker aanraden.

Een bericht gedeeld door Cassie Zhang (@cassiezhang6922) op

Microring extensions

Deze extensions lijken op wax extensions en zitten ook vast aan je eigen haar. Je hoeft ze dus niet zelf dagelijks in en uit te doen en dat scheelt veel gedoe. Aan de extensions zitten kleine ringetjes vast waar ook een klein plukje van je eigen haar doorheen wordt gehaald. Het ringetje wordt vervolgens dichtgeknepen met een tangetje zoals hieronder op de foto te zien is. Je zult merken dat de ringetjes langzaam uitzakken en na ongeveer twee à drie maanden kun je ze opnieuw omhoog laten plaatsen. Handig!

Een bericht gedeeld door Only Hair (@onlyhairofficial) op

Je kunt tegenwoordig ook je wimpers laten verlengen en dit is alles wat je daarover wil weten.

11 wijze lessen over wimper extensions

Reageer op artikel:
Haarextensions: dit zijn de verschillende soorten en alles wat je erover wil weten
Sluiten