Alles wat je wil weten over extensions, weaves of vlechten

Met extensions, weaves of vlechten kun je je look in een paar uurtjes compleet veranderen. Maar bedenk wel dat deze producten het nodige onderhoud vereisen. Om je haar gezond, glanzend en mooi te houden, hebben we de beste tips voor je bij elkaar gezocht.

Vind het goede haartype.

Om de juiste textuur te vinden moet je jezelf een aantal vragen stellen. Voor welke look ga je bijvoorbeeld; krullend, golvend of glad haar? En wil je je natuurlijke look behouden of wil je iets totaal anders? En wil je een kleur die dicht bij je eigen haarkleur in de buurt komt of wil je een afwijkende kleur toevoegen?

Bereid je eigen haar voor.

Zorg dat je je haar goed gewassen hebt en voldoende conditioner aangebracht hebt voordat je je nieuwe haar erin laat zetten. Een schone hoofdhuid en gehydrateerd haar is ontzettend belangrijk. Voordat je vlechten laat zetten kun je het beste een leave-in conditioner gebruiken in combinatie met kokosolie. Voordat je weaves laat zetten kun je beter kiezen voor een vloeibare of crème moisturizer, aangezien olie de extensions er vettig uit laat zien. Vergeet ook niet om je haar goed te kammen zodat je niet eerst nog klitten moet verwijderen voordat je vlechten gezet kunnen worden.

Weet de houdbaarheidsdatum van je style

Weaves en vlechten kunnen zes tot acht weken blijven zitten. Laat ze nooit langer dan drie maanden zitten, want dan zit je haar zo in de war dat het moeilijk is om alle knopen er nog uit te krijgen. En dit leidt tot haarverlies en het afbreken van je haren.

Vermijd chemische processen voordat je extensions laat zetten.

Als je je haar gekleurd of relaxed hebt, of je hebt een keratine behandeling gehad is het aan te raden om minstens twee weken te wachten met het laten zetten van extensions. Deze chemische processen zijn zo stressvol voor je haar, dat het zetten van extensions ernstige schade kan toebrengen wanneer je haar nog niet hersteld is hiervan.

Onderhoud het uiterlijk van je haar.

Je kunt de houdbaarheid van je vlechten verlengen door ze om de drie weken een kleine touch-up te geven. Dit verlengt de houdbaarheid met zo’n twee tot drie weken en je vlechten zien er weer nieuw en fris uit. Een onderhoudsbeurt voor je weaves is om de twee weken aan te raden. Je kunt ze dan laten behandelen met een speciale shampoo en een stoombehandeling, plus je kunt meteen even laten checken of alles nog goed vast zit.

Maak je eigen haarverfrisser.

Om je haren fris te houden kun je een eigen haarverfrisser maken. Vul hiervoor een sprayflesje met bijvoorbeeld kokosolie, rozemarijnolie of een andere lekker ruikende olie, en mix dit met een beetje water. Ook kun je best je haren wassen, alleen niet te vaak. Doe je dit liever niet dan is droogshampoo een goed alternatief of appelcider azijn gemengd met water.

Zorg voor een goede onderhoudsroutine.

Je extensions thuis goed bijhouden is een must. Zorg ervoor dat je vlechten en extensions elke dag goed hydrateert met een leave-in conditioner. ’s Nachts kun je een zijden sjaal of kapje dragen om droogheid en pluizen te voorkomen. Borstel je extensions dagelijks met een paddle brush speciaal gemaakt voor extensions, zo voorkom je klitten.

Probeer eens clip-ins.

Clip-ins zijn ideaal om extensions op een betaalbare manier uit te proberen. Omdat je ze (waarschijnlijk) niet elke dag draagt gaan ze langer mee en heb je er dus ook langer plezier van. Ook belangrijk; clip-ins zijn gezonder voor je eigen haar. Want doordat je de clip-ins ’s nachts uitdoet kan je haar en hoofdhuid ’s nachts ademen en breekt het ook niet af.

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten over extensions, weaves of vlechten
Sluiten