Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 17 okt 2014

Extreem: Dit 19-jarige meisje geeft 1250 euro per maand uit aan zonnebanken en zelfbruiner

Waarschijnlijk heb jij wel eens een zonnebankje gepakt, en misschien ook wel eens zelfbruiner geprobeerd. Maar vast niet zo extreem als deze dame. Hannah Norman, 19 jaar uit Wales, is verslaafd aan haar bruine kleurtje en het onderhouden ervan. En je zult geschokt zijn als je leest wat ze daar allemaal voor doet.

Haar dagroutine

Als ze wakker wordt smeert ze eerst een laag zelfbruiner en bronzer op. Vervolgens gaat ze naar een zonnebank. Tijdens haar pauzes werkt ze haar bruine kleur bij met bronzer of gaat ze weer naar de zonnebank. Na het werk gaat ze direct naar huis om nog een laag zelfbruiner of bronzer op te smeren en zichzelf opnieuw naar de zonnebank te begeven voor nóg een sessie. In totaal vier sessies per dag bij vier verschillende studio’s. Het limiet is namelijk maximaal één keer per dag, maar voor Hannah is dit niet genoeg.

Misselijk van de witheid

Hannah was vroeger heel wit en begon op 14-jarige leeftijd al met haar eerste zonnebank. Haar ID werd nergens gevraagd. Nu is ze verslaafd. Ze zegt niet zonder haar zonnebank, zelfbruiner en bronzer routine te kunnen. Ze wordt misselijk, gaat zweten en krijgt angstaanvallen bij de gedachte alleen al om een zonnebank sessie te missen. Bij een poging te stoppen werd ze zwaar depressief. Ze is obsessief bezig met haar bruine kleur dat het haar maandelijks bijna al haar geld kost.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Effect op haar huid

En geld is nog niet het ergste. Het kost ook haar huid. Die is namelijk zo droog dat ze alleen maar moisturizer aan het smeren is. Zonder deze pot crème is haar huid zo ontzettend droog dat ze jeuk krijgt.

Wij kunnen niets zeggen dan dit gedrag nooit te kopiëren. Het risico op het ontwikkelen van kanker wordt heel groot en je huid wordt verschrikkelijk verpest. Wees trots op wie je bent en je eigen kleur.

Reageer op artikel:
Extreem: Dit 19-jarige meisje geeft 1250 euro per maand uit aan zonnebanken en zelfbruiner
Sluiten