10 eyeliner trucjes voor iedereen die denkt dat een cateye nog steeds onmogelijk is

Make-up op doen kan soms moeilijk zijn. Helemaal als je een  'cat eye' wil maken. Dat is waarom we allemaal wel wat slimme trucjes kunnen gebruiken in ons leven.

1. Maak een schets

Als je moeite hebt om de perfecte cat-eye te maken, dan kan deze techniek handig zijn. Eerst maak je een schets door aan beide kanten een lijntje te trekken aan het einde van je oog. En een lijntje hierboven. Pas daarna kleur je de wing in. Maak je geen zorgen als het niet helemaal gaat.

2. Gebruik plakband

Plak het plakbandje schuin bij je oog alsof je een lijntje zou zetten. En een ander plakbandje boven je oog. De huid waar geen plakband is, die kan je vervolgens inkleuren. Dat wordt dus cat-eye.

3. Doe een smoky cat-eye

Een vloeibare eyeliner kan lastig zijn om mee te werken. Daarom kan een eyeliner potlood super handig zijn. Het is snel, gemakkelijk en helemaal foutproof.

4. Maak een cat-eye stempel met een potlood gummetje

Ja je leest het goed. Je knipt een stukje van het gummetje eraf en kleurt dit in met een vloeibare eyeliner. Vervolgens stempel je het naast je oog.

5. Laat je eyeliner niet uitdrogen

Waarom droogt eyeliner precies uit wanneer je ‘m het hardst nodig hebt? Het is een verdrietig moment in het leven. Maar er is een mogelijkheid om dit te voorkomen. Ook al kost een eyeliner twee euro of twintig euro. Het gaat er om hoe je ze opbergt. Het is namelijk belangrijk dat je je eyeliner altijd ondersteboven bewaart. Je kan hier bijvoorbeeld een mooie kaars-houder voor gebruiken.

6. Witte eyeliner kan ook erg mooi zijn

Het was misschien iets wat je nooit dacht nodig te hebben. Maar een witte eyeliner heeft een hoop gebruiksmogelijkheden. Zo kan je het bij je onderste wimpers plaatsen waardoor je ogen groter lijken. Of bijvoorbeeld onder je wenkbrauw voor een mooie highlighter.

7. Gebruik oogschaduw als eyeliner

Als je een goed oogschaduwpalet hebt (bijvoorbeeld van Urban Decay) dan heb je in principe geen eyeliner nodig toch? Gebruik een dun kwastje en dip het in je oogschaduw en creëer het lijntje die je wilt. Je kan grijze oogschaduw hier voor gebruiken of bijvoorbeeld zwarte oogschaduw. Wees creatief, dat is vaak het leukste aan make-up.

Reageer op artikel:
10 eyeliner trucjes voor iedereen die denkt dat een cateye nog steeds onmogelijk is
Sluiten