Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 23 okt 2016

Het ‘goed’ afsluiten van je relatie is niets meer dan een briljante mind f*ck

Misschien kom je uit een lange relatie, of duurde je relatie ´slechts´ enkele maanden. Hoe dan ook is een break up altijd verdrietig. Je moet jezelf herpakken en soms zelfs hervinden. Je vraagt jezelf alsmaar af waar het misging en of je het wel goed hebt afgesloten...

We tillen vooral zwaar aan het afsluiten van een relatie en daar moeten we mee stoppen. Iets ´goed afsluiten´ is namelijk niet de golden key om verder te gaan met je eigen leven, waar juist nu de nadruk op zou moeten liggen.

Illusie 1: We willen íets overhouden aan onze liefdes-investering

Wij vrouwen willen niets liever dan op goede voet uit elkaar met Mr. Exit. Dit geeft ons het gevoel dat we ondanks de break-up nog iets overhouden aan die maanden of jarenlange investering. We willen, logischerwijs, iets overhouden aan een investering, wat normaliter ook het gevolg is van een investering.

Maar liefde is pas een investering als de liefde blijft bestaan. En alle relaties die geen standhouden zijn niets meer dan een gok in het liefdesspel, waarbij al is gebleken dat jullie hebben verloren.

Illusie 2: We laten ons ego te hard schreeuwen

Maar naast het verlangen naar de benefits uit de liefdes-investering, komt ook ons ego om de hoek kijken. Want het zal ons niet gebeuren dat wij geen belangrijke plek meer bezitten in zijn leven. We willen dat hij een goed gevoel aan ons overhoudt, ergens zijn gedachte nog bij jou heeft.

En we denken dit te bereiken door op een goede manier de relatie af te sluiten. Echter, als je diep in je hart kijkt, doe je dit alleen om je ego te voeden in plaats van je ziel.

Illusie 3: We willen iets creëren wat zou moeten ontstaan

Bij het goed afsluiten van een relatie verstaan wij vrouwen dat je als vrienden uit elkaar gaat. Want we hopen daarmee iets te creëren: een fijne situatie. Helaas gaat liefde nooit op ratio en kan er daarom ook niets worden gecreëerd, maar enkel ontstaan. Net zoals dat jullie ooit voor elkaar zijn gevallen.

Het boek-principe

Doordat we druk bezig zijn met het afsluiten van een al verbroken relatie, sluiten we gek genoeg niets af en leren we niet. Denk maar eens aan een boek. Als je een boek leest word je meegesleept in alle emoties en situaties. En je kan verdrietig zijn als het boek uit is. Maar je zal nooit of te nimmer het boek weer herlezen en verwachten dat het anders eindigt, het einde is namelijk al besloten.

´Open´ daarom ook niet elke keer een gesloten relatie. Want hoe hard je ook je best doet, het afsluiten van een relatie is allang gebeurd. En hoevaak je ook terug bladert in je relatie, de bedrukte pagina´s zullen niet veranderen. Hooguit zullen de letters gaan dansen wat je hoofd op hol laat slaan.

Let it go, let it go, let it go.

Reageer op artikel:
Het ‘goed’ afsluiten van je relatie is niets meer dan een briljante mind f*ck
Sluiten