Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 22 jun 2017

OH LORD! De laatste theorie over A.D. is mindblowing waardoor we nu 99% zeker zijn wie het is

PAS OP! Spoiler alert! Heb jij het gevoel gehad dat je van het begin tot het einde goed heb opgelet bij Pretty Little Liars en ben jij ervan overtuigd dat jij álle clues hebt gevonden? Dan zetten we nu misschien toch je wereld op zijn kop. Het blijken namelijk een paar rekensommetjes te zijn die de uitkomst geven wie A.D. nou écht is.

Wat blijkt; door alle seizoenen heen zijn er continu getallen in beeld gekomen. Ook op momenten dat je het misschien niet opmerkte. Die getallen hebben een bepaalde logica. En de uitkomst? Dat lijkt A.D. te zijn. Lees vooral verder als je wil weten hoe dat in elkaar zit. A.D. lijkt namelijk.. Ezra te zijn:

Nummers

Heb jij ooit het nummer 14 en B26 in de gaten gehouden? Deze nummers komen telkens terug, in een andere vorm. En ook A.D. heeft hier mee te maken. De A is namelijk letter nummer 1 in het alfabet en de D nummer 4, samen 14. Hoe kunnen we dit betrekken op Ezra?

Taart
Ten eerste is het email adres van Ezra [email protected] Daar zit een 14 in. Verder is Ezra gek op taart. Dit weten we, omdat het een dingetje is tussen Ezra en Aria om taart mee te nemen voor elkaar. Plus aan het begin omschrijft Ali Ezra als Board Shorts die altijd blueberry pie bestelt aan de bar. Dit is op het moment dat Ezra de meiden bespioneerd voor zijn boek.

In de aankomende aflevering van PLL zal dan ook een notitie van afzender A.D. te zien zijn, waarin staat: ‘it’s time for pie’, wat erop wijst dat dit van Ezra komt. En laatst zat A.D. ook een stuk taart van de trouwdag van de ouders van Aria te eten. Niet gek als Ezra dit heeft. Maar wat heeft taart te maken met 14? Simpel: pie lijkt op pi, dat wiskundige getal dat oneindig is, maar afgekort: 3.14. Hoi, veertien.

Combinaties
Verder is de combinatie 214 een terugkomend getal. Dit is namelijk de combinatiecode van het kluisje van Caleb, Sara’s kamernummer in The Radley is 214, in seizoen 2 wordt er een politiebadge gevonden met het nummer 214 erop én Toby stuurt Spencer een berichtje in Braille dat ofwel BAD of 214 (2e letter alfabet, eerste letter en de vierde) betekent. De nummerplaat van de limousine van A.D. is DA6*6410; lees dit achterstevoren en er staat zowel een 14 als AD in.

B26 is de security code van de cabin van Ezra en het nieuwsbericht over de dood van Rollins staat op pagina B26. Nog zo’n achterstevoren nummer is de stoel in de Dollhouse die omver wordt gegooid en Spencer er een nummer op vindt: JN-49162-B. Laat dat nou net beginnen met B26.

Maar de initialen dan?

Vind je getallen maar ingewikkeld? Dan zijn er natuurlijk nog de initialen. Al die tijd zitten wij te broeden op het feit dat A.D. de initialen van de grote schurk zouden zijn, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Marlene I. King, producer van de show, heeft vrijgegeven dat A.D. een aanwijzing is. Ezra heet eigenlijk Fitzgerald, in plaats van Fitz. EzrA FitzgeralD. oftewel A.D.

Verliefd op Aria

En dan Aria nog. Aria heeft het spel gewonnen en daarmee ultieme vrijheid gekregen van A.D. en hoe kan ze dit beter vervullen dan samen een lang, gelukkig leven met Ezra door te brengen? Daarbij komt dat Aria van A.D. een zwarte hoodie kreeg, en ze een sms van A.D. ontvangt dat het haar goed stond. De enige die haar die hoodie heeft aan zien doen, is Ezra.

En dit is van het officiële Twitteraccount van de Liars zelf:

Mocht je nu denken dat je even helemaal de draad kwijt bent en dat je niet meer weet wat je allemaal moet geloven en niet: zet alles even op een papier op een rijtje. Het klopt. Ezra is een boefje en eerlijk is eerlijk: jij hebt hem vanaf aflevering één al gewantrouwd. Maar die mooie ogen en het onschuldige jongetjes gedrag hebben gezorgd voor een perfect schild. Een wolf in schaapskleren ben je Ezzie, wij zijn er zeker van.

Ben je het er niet mee eens? Wellicht met deze theorie wel: Pretty Little Liars spoiler alert: Deze foto’s van de aankomende aflevering onthullen de identiteit van A.D.

Reageer op artikel:
OH LORD! De laatste theorie over A.D. is mindblowing waardoor we nu 99% zeker zijn wie het is
Sluiten