Mika van Leeuwen
Mika van Leeuwen Beauty en Style 20 apr 2016

Fabulous alert: Met deze tips krijg je groot, groter, grootst volumineus haar

Soms is het hip en hot, soms is het leuk voor een feestje en soms hoort het gewoon bij je persoonlijkheid: big hair. Groots haar met veel volume kun je prima zelf maken, en met Mika’s tips hopelijk nog mooier en makkelijker.
Onze haarexpert Mika van Leeuwen, topstylist bij Rob Peetoom verklapt namelijk hét geheim voor een weelderige, volumineuze coupe.

Volume föhnen

Een goede dosis volume begint al tijdens het droog föhnen van je haar. Gebruik producten die je haar iets stugger maken . “Ik raad aan om voor het föhnen altijd iets op de aanzet te doen, een stug makende volume spray of lotion. In de lengtes van je haar mag het iets soepeler blijven maar het is wel belangrijk dat je haar stevig wordt. Je kunt kiezen voor een mousse, crème mousse of lotion.”

Voorover buigen en je haar op de kop föhnen werkt ook altijd erg goed. Daarnaast is het fijn om het haar iets te polijsten met een borstel. Ook kun je vanaf de hoofdhuid de volume nog iets beter aanzetten.

Beweging maken

Beweging in je haar zorgt altijd voor meer volume. Bewerk je haar daarom altijd met een krultang als je big haar wilt. Hoe kleiner je de omslag inzet, hoe bigger je het haar kan maken. Wel is het belangrijk goed te kijken naar wat je mooi vindt. “Ik raad aan om altijd een 25 millimeter krultang of kleiner te gebruiken. Draai met de krultang een mooie slag of wave in en borstel dit uit.”

Touperen

Na het volume föhnen en het maken van je beweging is het tijd voor het echte werk: touperen. Dat is het tegenkammen van het haar. Hier wordt je haar echt groot, groter, grootst van.

Gebruik een kammetje met de tandjes zo dicht mogelijk op elkaar, hiermee kun je het sterkste tegenkammen. Begin vijf centimeter van de aanzet en duw het haar terug naar de hoofdhuid. Bij je tweede keer ga je iets hoger zitten en duw je het weer richting de hoofdhuid. Doe dit maximaal vijf of zes keer per pluk. En toupeer nooit in het deel wat al getoupeerd is. Hierdoor ontstaan er klitten die je er niet meer uit krijgt.

Als je heel lang haar hebt, kun je ook de lengtes touperen, gebruik hiervoor een borstel met zowel synthetisch als echt haar. Deze borstel kun je onder een pluk haar in de tegengestelde richting duwen. Borstel later alleen nog de oppervlakte glad zodat je niets meer ziet van de toupage.

Wanneer je de toupage mooi opbouwt vanaf de hoofdhuid is het ook makkelijk uit te kammen, begin met uitborstelen altijd onderaan en werk omhoog. Tegenkammen is niet heel goed voor je haren. Je kunt het prima af en toe doen, maar ik raad het af om dagelijks te doen.

Producten bij het finishen

Gebruik als finish luchtige producten zoals een droge beachy haarspray of een droge lichte haarlak. Ik raad het gebruik van olieachtige producten af wanneer je big haar wil behouden.

Nazorg

Belangrijk: ga nooit met getoupeerd haar slapen. Borstel het zacht uit met een goede borstel en werk van onder naar boven. Smeer na het uitborstelen nog even een verzorgend serum in je haar.

En vergeet niet de show te stelen hè, met je prachtige coupe.

LEES OOK: Yay! Eindelijk de ultieme tips voor glanzend haar

Reageer op artikel:
Fabulous alert: Met deze tips krijg je groot, groter, grootst volumineus haar
Sluiten