Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 20 nov 2015

Facebook is éindelijk iets liever voor alle gebroken harten

Je voelt je al rot genoeg als je relatie op de klippen is gelopen. Maar dan besef je je opeens dat je misschien in de echte wereld wel van hem af bent, maar in de digitale wereld níet. Gelukkig heeft Facebook iets bedacht om het iets verdraagzamer te maken voor alle gebroken hartjes.

Je kijkt op je Facebook. Het staat vol met foto’s van jou en je ex. Er staat nog dat je een relatie met hem hebt en je moet die mooie kop van je ex en zijn naam óveral zien. Althans, als je hem niet gaat verwijderen als vriend. Want dat vinden we stiekem allemaal een beetje kinderachtig. We willen ons natuurlijk liever niet laten kennen in zo’n pijnlijke situatie.

Exen gaan exit

Maar gelukkig gaat Facebook daar eindelijk iets aan doen. Facebook kondigde gister namelijk aan dat ze bezig zijn een nieuwe manier te testen om je ex zoveel mogelijk te ontwijken in je nieuwsoverzicht. Zonder dat dit zichtbaar is voor hem, en voor anderen. Yes, that’s what we want. Het wordt momenteel alleen getest door de Facebook gebruikers in Amerika, maar hopelijk slaagt de test en kunnen we binnenkort allemaal gebruik maken van deze feature.

Hoe het werkt

Op het moment dat je besluit om niet meer ‘Facebook official’ te zijn met je voormalige liefje, verander je je status zoals gewoonlijk. Tenzij je de schijn nog wilt ophouden, maar dat is misschien nog wel gênanter, niet doen dus. Vervolgens heb je de optie om de instellingen rondom je ex te wijzigen. Zo kan je beslissen hoe vaak je het ‘stomme’ gezicht van je ex moet zien, hoe vaak zijn naam voorbij mag komen en hoevaak je zijn profielfoto ziet. Dit allemaal zónder hem te verwijderen als vriend. Zijn posts zullen daardoor niet op je tijdlijn verschijnen. Plus, als je iemand wilt taggen met dezelfde voorletter zal zijn naam niet als suggestie worden gegeven. Want zeg nou eerlijk, die eer verdient hij simpelweg niet meer.

Alvast een voorproefje:

Vice versa

Wat nog briljanter is dat deze werkwijze ook andersom werkt. Je kan dus ook bepalen hoe vaak hij jouw foto’s te zien krijgt. En je kan jezelf stiekem untaggen van alle statussen en foto’s die hij heeft gepost in jullie, toen nog, happily ever after tijd. Zo zorg je er namelijk voor dat je niet wordt geconfronteerd met foto’s die terugkomen omdat ze een één, twee of drie jarig jubileum te vieren hebben. Het lijkt ons namelijk dat er niets meer te vieren valt als hij uit je leven is. Facebook bedankt.

LEES OOK: Bizar: Facebook weet wanneer jij verliefd word

Reageer op artikel:
Facebook is éindelijk iets liever voor alle gebroken harten
Sluiten