Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 2 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Faken kunnen we allemaal: Zo zorg je dat je tóch goed voor de dag komt met een griepje onder de leden

We zijn niet bepaald vies van faken op het gebied van beauty. Maar dan niet in de slechte zin van het woord natuurlijk. Eerder: heb je een dunne wenkbrauw? Teken hem bij. Heb je dunne lippen? Stift ze bij. Heb je te korte wimpers? Laat extentions zetten. Er valt van alles te faken met behulp van een goed gevulde make-up tas, en zo ook een gezond koppie ten tijde van die vreselijke griep:

Hydrateer

Het is geen nieuwtje meer. Zorgen dat je goed gehydrateerd blijft is een must, ziek of niet ziek. Door voldoende water te drinken (of fruitsoorten te eten die veel water bevatten) ben je een stuk sneller van je koutje af. Hydrateren aan de buitenkant is overigens ook geen slecht idee, dus smeer maar een extra dik laagje moisturizer op bij het opstaan en slapen gaan.

Gezwollen ogen

Tijdens een griepje vindt vocht het heerlijk om zich op te hopen onder je ogen. Leg daarom twee lepels in de vriezer zodat je ze op je bolle ogen kunt leggen wanneer je wakker wordt. De zwelling zal zo sneller afnemen en je wordt er ook nog eens sneller wakker van. Twee vliegen in één klap.

Neusspray

Ook deze ligt misschien een beetje voor de hand, maar een verstopte neus zorgt vaak voor waterige ogen en een zielig stemmetje. Daarom is een goede neusspray van groot belang om representatief voor de dag te komen (en geen snottebellen te blazen tijdens een lunchafspraak).

Waterproof

Die traanogen gaan niét hand in hand met je mascara. Aan de waterproof dus. Dat geldt overigens ook voor je eyeliner. Last van rode ogen? Haal oogdruppels. Deze halen met gemak het rood uit je ogen waardoor je meteen een stuk frisser ‘oogt’.

Zachte lippen

Door al dat ademen door je neus krijg je enorm droge lippen. Compleet plat plamuren met Vaseline of andere heerlijke vettigheid. De enige en allerbeste oplossing.

Reageer op artikel:
Faken kunnen we allemaal: Zo zorg je dat je tóch goed voor de dag komt met een griepje onder de leden
Sluiten