Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 17 sep 2018

What?! Er komt een documentaire over Famke Louise op Videoland

Videoland komt vanaf 4 november met een vierdelige, rauwe documentaireserie over Famke Louise. Het leven van de 19-jarige artiest en deelneemster van Expeditie Robinson wordt even goed onder de loep genomen.

‘Famke Louise, de documentaire’

Iets wat we niet snel hadden zien aankomen, is vanmiddag ineens bekendgemaakt: Famke Louise krijgt een eigen documentaire. Naast dat het natuurlijk super tof is dat iemand een documentaire wil maken over jouw leven, is degene die het regisseert ook heel gaaf.

De Amsterdamse fotograaf en documentairemaakster Elza Jo Tratlehner is degene die de vierdelige docu genaamd ‘Famke Louise, de documentaire’ over de jonge zangeres heeft gemaakt. Elza ken je misschien wel van een andere documentaire ‘Jolene’. Ze is mega goed in wat ze doet, dus het moet wel een gave docu worden.

View this post on Instagram

Mijn eigen rauwe vierdelige documentaire serie “Famke Louise” geregisseerd door @elza_jo te zien op @videolandonline vanaf 4 November! ❤🦄

A post shared by Famke Louise (@famkelouise_) on

Famke in de spotlight

De ‘VROOM’ zangeres krijgt natuurlijk enorm veel aandacht met haar muziek en deelname aan Expeditie Robinson. De docu gaat dan ook in verschillende aspecten van haar leven duiken. In een persbericht staat: “Van een powervrouw die continu in de spotlights staat versus een jong, stil, onzeker meisje uit Hoogezand, tot de vele fans en volgers versus de haters.”

Confronterend

Famke vond het zelf best onwennig om voor een langere periode zoveel uren per dag gefilmd te worden. Iets wat we ook wel begrijpen. Ze vertelt: “Ik vond het best confronterend om terug te zien. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken. Elza Jo heeft er een hele mooie en persoonlijke documentaire van gemaakt.”

We denken dat het juist goed is dat er in de documentaire wordt gekeken naar de verschillende kanten van haar leven. Niet iedereen zou zo hard blijven doorgaan als dat Famke doet.

Elza’s mening

De documentairemaakster Elza vindt dat Famke symbool staat voor het nieuwe feminisme. Ze zegt: “Ze heeft zo’n enorm doorzettingsvermogen, is een ontzettend sterke vrouw en heeft een eigen, interessante kijk op de wereld en de positie van de vrouw.”

Dat is natuurlijk hartstikke waar. Famke doet absoluut haar ding, ondanks wat anderen van haar vinden. Ze blijft doorzetten en het lijkt alsof niks haar tegenhoudt. Zelfs overleven op een onbewoond eiland lijkt de 19-jarige artiest prima af te gaan.

Elza vertelt: “Ook vond ik het fascinerend om te zien hoe haar generatie omgaat met social media, waarbij het echte leven overvloeit in het virtuele leven en andersom. Ik denk dat mensen na het zien van de docuserie anders tegen Famke aankijken.”

Wij zijn mega benieuwd naar de docu over Famke Louise en 4 november zitten we hartstikke klaar met een grote bak popcorn.

Meer lezen over Famke Louise? Dat doe je hier.

Famke Louise: ‘Ik moest naar de dokter na deelname aan Expeditie Robinson 2018’

Het Parool

Reageer op artikel:
What?! Er komt een documentaire over Famke Louise op Videoland
Sluiten