Fan van volume? Zo toupeer je je haar zonder het te beschadigen

Touperen is een goede manier om veel volume in je haar te creëren, zelfs bij de dunste lokken die er zijn. Er komt echter een techniek bij kijken die niet iedereen onder de knie heeft. Wanneer je het niet op de juiste manier doet, kan je haar al na minuten inzakken, of nog erger: je kan permanente schade aan je haar aanrichten. Met de volgende tips helpen wij je een eind op (de volumineuze) weg.

 1. Om te beginnen is het handig als je voorzien bent van de juiste tools. Investeer in een speciale toupeer borstel, deze is vaak gemaakt van haren van een everzwijn. Een goede toupeer borstel zorgt voor spanning tégen de haarrichting in. Hierdoor houdt je hair-do langer dan wanneer je een normale borstel gebruikt.
 2. Tom Sebastian in samenwerking met Zenner

 3. Als je haar frisgewassen en vrij van haarproducten is, is het waarschijnlijk dat geen enkele haarstijl mooi blijft zitten. Het ontbreekt je haar dan namelijk aan textuur. Wanneer je je haar wast, gebruik dan het liefst een shampoo en conditioner die voor volume zorgen. Deze geven je haar de textuur en bounce die het bij gebruik van andere haarproducten mist. Na het wassen kun je een speciale backcombing spray gebruiken, die het effect van een toupeer borstel versterkt en zorgt voor een langere hold van je coupe.
 4. Redken Backcombing Finishing Spray

 5. Verdeel je haar in behandelbare secties en toupeer je haar in één beweging richting je hoofd. Doe dit voorzichtig, maar wel stevig. Begin bij je kruin en werk naar beneden, behandel daarna de zijkanten. Vergeet niet de secties eerst door te borstelen voordat je ze toupeert.
 6. Wanneer je het gewenste resultaat hebt bereikt, kun je het geheel gladstrijken door één keer voorzichtig met de toupeer borstel over je haar heen te gaan. Zo is het getoupeerde gedeelte minder zichtbaar en dit geeft je haarstijl een perfecte, gladde look.
 7. Reageer op artikel:
  Fan van volume? Zo toupeer je je haar zonder het te beschadigen
  Sluiten