Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 02/01/2019

11 x waarom het eigenlijk fantastisch is om in januari jarig te zijn

Het is de maand waar veel mensen niet zoveel zin in hebben. Het is koud, je waagt je aan nieuwe voornemens, je begint weer met werken of studeren en ja, er is eigenlijk niets te doen. Behalve jouw verjaardag. En weet je? In januari jarig zijn is eigenlijk fantastisch:

1. Er is sale

En dat betekent dat alle cadeautjes die jij graag wilt hebben goedkoper zijn. En dat betekent weer dat jij meer kunt vragen. Win-win situatie.

2. Jouw verjaardag is de enige feestdag deze maand

Laten we het positief bekijken, na nieuwjaarsdag moet je weer wachten tot Valentijnsdag of carnaval. Als je dit viert dan tenminste. Jouw verjaardag kan daar prima tussen en fleurt deze sombere maand enorm op. Reden voor een feestje.

3. Nog steeds zijn straten en restaurants prachtig versierd

Er is echt nog wel feeststemming. En als jij je verjaardag ergens in een leuk kroegje viert, of lekker uit eten gaat, dan zijn de sfeerlichtjes aan. Het wordt vroeg donker, de haard kan aan en glühwein kan nog steeds. Het is eigenlijk een heel gezellige bedoening.

4. Mensen willen de deur niet uit, maar moeten wel (hallo goede voornemens)

Hallo, het is je verjaardag. En natuurlijk hebben jouw besties het er voor over om de kou te trotseren en een wijntje of twee te drinken met jou. Je verjaardag moet gevierd en zij mogen niet ontbreken. En zo werken ze meteen aan die goede voornemen om met de billetjes van de bank te komen.

5. Achja, die goede voornemens kunnen volgen jaar nog

Gezond eten? Maar nee, zonder taart geen verjaardag. Dat wijntje laten staan? No way. Ach ja, die voornemens waren na dag twee toch al een beetje van de baan en daarmee is jouw verjaardag het beste excuus ooit.

6. Jouw outfit scoor je in de sale

Er is nog heel veel prachtige kleding over na de feestdagen. En dik afgeprijsd. Hallo perfecte outfits. Lees: zwart & glitter.

7. Niemand zegt af

Want, wat is er te doen in januari? Precies, alleen jouw verjaardag. Yay.

8. Nieuw jaar, nieuwe leeftijd

Jij hoeft niet twee keer per jaar na te denken over wat je wilt bereiken. Goede voornemens komen tegelijkertijd met een nieuwe leeftijd. Handig.

9. Als je later in januari jarig bent word je alweer overspoeld met Valentijn

Allemaal liefde, chocolade en rozen. Voor jou.

10. Niemand valt in een zwart gat

De donkere en koude maand januari kan nogal eenzaam voelen zo na alle feestdagen. Maar dat is niet zo, jij vangt iedereen op met jouw verjaardag en maakt er een big party van. Nee hoor, niemand hoeft de hele maand zielig in een hoekje te zitten. Die geborgenheid en gezelligheid breng jij binnen no-time weer terug.

11. Jij bent gewoon het hoogtepunt van de maand

Voor iedereen om jou heen. Maar dat wist je eigenlijk al.

Reageer op artikel:
11 x waarom het eigenlijk fantastisch is om in januari jarig te zijn
Sluiten