Onthuld: High end fashion foto’s met en zonder Photoshop

What you see is what you get. Althans, dat lijkt alleen maar zo. Veel foto's in campagnes en reclame bladen zijn helemaal niet wat het lijkt...

Het bedrijf Rare Digital Arts, gevestigd in New York, is een professioneel Photoshop bedrijf dat werkt met grote merken als H&M en Vogue. Elizabeth Moss, hoofd retouche en oprichter van het bedrijf heeft beelden vrijgegeven die laten zien hoe erg foto’s tegenwoordig bewerkt worden.

‘Deze foto’s zijn vrij uniek’ zegt Moss, ‘Geen ander retouche bedrijf geeft meestal dit soort beelden vrij. De beelden die vaak op internet te zien zijn, komen helemaal niet overeen met hoe het Photoshop wereldje echt te werk gaat’.

De missie van Moss? Ons vrouwen laten zien dat jezelf vergelijken met modellen die schitteren in de mooiste reclame campagnes en fotoshoots, hetzelfde is als appels met peren vergelijken. De beelden die wij ons tegenwoordig voorgeschoteld krijgen, zijn te misleidend en onrealistisch. Zo zegt Moss zelf: ‘Ook al is het mijn werk om lijnen te bewerken en kleuren aan gezichten toe te voegen, is dit niet hoe deze mensen in het echte leven zijn. Daarom laat ik soms juist een flaw staan in een van de foto’s.’

Bekijk hier de onbewerkte en bewerkte beelden:

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Alle oneffenheden zijn weggewerkt, de lippen zijn onherkenbaar veranderd en de tanden zijn rechter en witter gemaakt.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Om het resultaat van rechts te bereiken, wordt er zo’n zes uur tijd aan photoshop besteed.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Het model hierboven is een stuk ouder gemaakt dan dat ze is. Haar wenkbrauwen en wimpers zijn dikker gemaakt, het haar is donkerder gemaakt en haar sleutelbenen hebben meer kleur gekregen zodat ze meer diepte krijgen.

“The best part of beauty is that which no picture can express.”

Reageer op artikel:
Onthuld: High end fashion foto’s met en zonder Photoshop
Sluiten