Janne Vogel
Janne Vogel Love 5 feb 2020

6 x waarom februari de meest romantische maand is om te gaan daten

De maand van Valentijnsdag, knusse avondjes op de bank en rode rozen: februari is voor koppels bij uitstek een maand om eens stil te staan bij de liefde. Maar singles opgelet, een nieuwe liefde vinden in de maand februari is misschien nog wel leuker. Februari is namelijk de meest romantische maand om te gaan daten, en wel hierom.

Daten in februari

Nieuw jaar, nieuwe kansen. De januarimaand vliegt voorbij en hier ben jij, nog steeds single en érg ready to mingle. Vriendin, geef niet op en start (of ga door) met swipen. Februari is bij uitstek een moment om te beginnen met daten en wel om de volgende redenen.

1. Mensen zijn in februari extra fanatiek op datingapps

Het stikt online van de mensen die op zoek zijn naar een liefje, dus jouw kansen zijn extra groot. Populaire datingservice Match.com, die in 25 landen wordt gebruikt, onthult dat het in januari en februari drukker is dan ooit. Tussen 26 december en 14 februari wordt de site het áller drukst bezocht. Nou zit je waarschijnlijk niet op Match.nl, maar deze piek geldt ook voor datingapps van eigen bodem.

2. Ook offline zoekt iedereen massaal naar een liefje

Niet alleen online, maar ook tijdens het stappen, in koffiebarretjes, op je werk en in de gym zijn de vrijgezellen op jacht. Kijk maar eens goed om je heen.

3. Het is cuffing season

Vraag je je af waarom iedereen juist nu een partner wil vinden? Dit heeft alles te maken met het fenomeen cuffing season: in de koude maanden gaan we meer op zoek naar een relatie (of scharrel). Verklaart ook meteen waarom jij juist nu extra hunkert naar een knappe partner in je leven.

4. Daten in de winter heeft iets extra gezelligs

Potentieel liefje gevonden? Mooi. De charmes van de maand februari maken jullie date(s) extra magisch. Ga bijvoorbeeld schaatsen of drink warme chocomel. Waar jullie ook naartoe besluiten te gaan, de donkere dagen zijn super cosy.

5. Het is bij uitstek de tijd voor een serie/filmdate

Ongegeneerd Netflixen vind je heerlijk als je alleen bent, maar met hem/haar is het natuurlijk veel leuker. Het wordt vroeg donker buiten, dus overdrijf vooral met lampjes en kaarsjes (je bent extra of je bent het niet). Klets de hele avond lang en kruip lekker dicht tegen elkaar aan.

6. Februari is de maand van Valentijnsdag

Jawel, dé dag waarop je extra wordt geconfronteerd met het single zijn: Valentijnsdag. Tijd om dat riskante appje maar gewoon te verzenden en die leuke persoon mee op date te vragen. Liefst nog vóór de veertiende. En hé, wie weet ontvang je deze Valentijn al een lief kaartje of bosje rozen.

Lees ook:

Reageer op artikel:
6 x waarom februari de meest romantische maand is om te gaan daten
Sluiten