Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 15 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Schoonheid zit niet in een paar kilo meer of minder maar als je toch wilt afvallen delen we graag deze tips

Tja, wie kent ze niet; de gezellige kerstkilo’s. De feestdagen waren wederom fenomenaal en je hebt je alles behalve ingehouden aan het kerstdiner. Terecht ook want het is maar één keer per jaar kerst. En ondanks dat je hoe dan ook prachtig bent wil je het liefst je ‘oude vertrouwde lijf’ terug.

Je hebt lekker genoten met kerst en terecht meid. Het ‘overkomt’ je eigenlijk elk jaar weer. Maak je geen zorgen, dit overkomt écht bijna heel Nederland. Het leven draait namelijk niet altijd om verantwoord en gezond eten.

Afvallen na de feestdagen doe je zo

Juist na de feestdagen lijkt afvallen moeilijker dan ooit. Je hebt genoten van alle leuke kerstfeestjes en des te moeilijker kan het zijn om in de koude wintermaand januari weer van start te gaan. Maar met deze tips krijg jij je oude lijf weer terug. En zelfs al dat wat langer duurt is dat geen probleem. Schoonheid zit niet in een paar kilo meer of minder.

Uiteraard hoef je niet direct op een heel heftig dieet. Je wilt immers alleen die paar kilo’s (voor nu) kwijt. Om het voor jezelf ook enigszins te doen moet zijn helpen we je met deze tips:

1. Doe mee aan Dry January

We weten allemaal dat alcohol nogal een dikmaker is. Met mate uiteraard geen probleem maar als je wilt afvallen kan je de wijn beter laten staan. De maand januari is daar perfect voor want je kunt direct mee doen aan Dry January. Trommel je vriendinnen op om met je mee te doen en je zult zien dat het bést te doen is. Bovendien is januari een maand waarin er weinig gebeurd dus je hoeft ook niet echt iets te missen.

2. Pak het sporten weer op

Als je toch al mee doet aan Dry January kan je net zo goed ook het sporten oppakken. Je hebt immers geen katers meer dus opstaan om vroeg te sporten wordt een makkie. Bovendien ga je je direct lekkerder in je vel voelen doordat je actief bezig bent. Wedden dat jij straks je strakke buik en billen weer terug hebt?

3. Drink veel water dat helpt bij afvallen

Een inkoppertje maar veel van ons lukt het niet om genoeg water te drinken overdag. Dit is essentieel bij afvallen want zo voer je makkelijker afvalstoffen af. Koop een kekke drinkfles die je altijd gevuld met water bij je hebt. Zo kan je ook niet meer vergeten om te drinken en wordt het eerder een gewoonte. Vind je water intens saai? Begrijpelijk. Doe er dan bijvoorbeeld munt, citroen, rood fruit of kaneel in. Direct een lekker smaakje.

4. Vervang chips door gezonde hapjes

Niets saaier dan een Netflix avond zonder lekkere snacks. Gelukkig zijn er genoeg gezonde snacks die je avond nét zo leuk maken en je buik slank. Ga bijvoorbeeld voor wortels met hummus of wat dacht je van vijgen, nootjes of dadels? Gevulde eitjes of gerookte zalm is ook een goede optie. Genoeg keuze dus als je maar creatief genoeg bent. We weten allemaal dat het grijpen naar een zak chips vaker gewoonte is dan dat we het écht het allerlekkerste vinden.

5. Zoek een maatje bij het afvallen

Heb je een relatie? Vraag dan je lover of hij of zij gezond met je mee wilt doen. Als je single bent kan je natuurlijk een vriend of vriendin vragen. Want als je iets samen doet is het natuurlijk veel makkelijker om het vol te houden.

Deze koolhydraatarme recepten zijn gezond en helpen bij afvallen:

Reageer op artikel:
Schoonheid zit niet in een paar kilo meer of minder maar als je toch wilt afvallen delen we graag deze tips
Sluiten