Feestje: champagne is goed voor je gezondheid en wel hierom

Goed nieuws voor alle champagne lovers. Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van champagne ziektes als Alzheimer en dementie kan voorkomen. Drie glazen per dag om precies te zijn. Get the party started.

Hoe zit dat nou? Zou champagne toch écht een magisch drankje zijn uit dromenland? (zo smaakt het wel) Helaas niet. Maar er is een andere verklaring voor.

Onderzoek naar de druiven

De druivensoorten die worden gebruikt voor champagne – pinot noir en pinot meunier – beschikken over stofjes die ziektes in je hersens kunnen afweren en het geheugen kunnen vergroten. Zwarte druiven lijken de sleutel tot een werkelijk gezonder leven.

Een van de onderzoekers, Professor Jeremy Spencer, vertelde dat de resultaten verbazingwekkend waren. Hij is super enthousiast over het onderzoek. Waarom? Voor het eerst is gebleken dat het drinken van champagne cognitieve functies zoals het geheugen positief kan beïnvloeden. En dat is net zo belangrijk als de uitvinding van zwaartekracht. Althans, dat vinden wij.

En nu dan?

De onderzoekers hopen dat ze het champagne-onderzoek binnenkort kunnen testen met mensen. De woordvoerder van the Alzheimer’s Society zegt de resultaten interessant te vinden, maar vindt wel dat er eerst nog meer onderzoek gedaan kan worden. Het is immers niet niks.

Wij wachten de komende resultaten af met een glaasje champagne in de hand. Drie per dag waren het toch?

Net champagne gekocht, maar staat het nog niet koel? Lees dan: Heaven: zo zijn je flessen wijn in no time koud

Reageer op artikel:
Feestje: champagne is goed voor je gezondheid en wel hierom
Sluiten