Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 14 sep 2018

Dit zijn de allerleukste feestjes van ADE 2018 die je niet mag missen

Misschien denk je dat het aan de vroege kant is, maar voordat je het weet staat ADE alweer voor de deur. Dé week waarin Amsterdam één grote nachtclub is. De keuze is reuze, daarom hebben wij de leukste feestjes voor je opgezocht.

ADE 2018

ADE oftewel Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie dat zicht focust op dance. Ons kikkerlandje doet het niet slecht in de muziekwereld met al onze internationaal bekende artiesten. Het is daarom ook niet gek dat ADE de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld is, met maar liefst 350.000 bezoekers.

Dit hele festijn vindt 17 tot en met 21 oktober plaats. Het Amsterdam Dance Event bestaat uit een dag- en nachtprogramma met conferenties en feestjes over 160 locaties in de stad. Dat betekent dat voor maar liefst vijf dagen heel Amsterdam één groot festival is.

Met al die evenementen is het best lastig om te bepalen naar welk feestje je écht moet gaan. Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt met de leukste evenementen tijdens ADE.

View this post on Instagram

Almost complete… Create and save your personal program at a-d-e.nl/program #ADE18

A post shared by Amsterdam Dance Event (@amsterdamdanceevent) on

Audio Obscura x Nina Kraviz presents Tрип at The Prison

Heb jij zin om een avondje de gevangenis in te gaan, maar dan op een leuke manier? Dan hebben we iets leuks voor jou gevonden. Voor het eerst gooit de Bijlmerbajes haar deuren open voor feestende mensen. Een avondje uitgaan in de gevangenis is wel een hele aparte ervaring.

View this post on Instagram

Audio Obscura is transforming the Bijlmerprison into an environment of joy, inclusivity and love for electronic music, an once in a lifetime experience not to be missed! ➖➖➖➖ 18/10 – Audio Obscura x Seth Troxler & Honey Dijon ➖➖➖ 19/10 – Audio Obscura x Electric Deluxe & Dystopian ➖➖➖ 20/10 – Audio Obscura x Nina Kraviz presents Tрип at The Prison ➖➖➖➖ ** Ticket sale starts on Wednesday, Sept 5th at 12.00 CEST ** ➖➖➖➖ #audioobscura #bijlmerprison #sethtroxler #honeydijon #ninakraviz #speedyj #rodhad #ade @ninakraviz @carista.e @jnhstr @electricdeluxerotterdam @rodhad_dystopian @stroxler

A post shared by Audio Obscura (@audioobscura) on

De artiesten die aanwezig zijn, zijn ook niet de minsten. De headliner is de vrouwelijke DJ Nina Kraviz en daar worden we sowieso al blij van. De rest van de artiesten moet nog bekend gemaakt worden. Kaartjes koop je hier, voor €44,50.

Lady Bee Invites

Ben je niet helemaal van de techno, dat is niet erg. Op de meeste feestjes tijdens ADE 2018 wordt vooral dance- en housemuziek gedraaid, maar er zijn ook uitzonderingen. Lady Bee organiseert in club NYX een feestje met trapmuziek, Dancehall en bass.

Lady Bee maakt zelf ook muziek, maar voor dit evenement, dat op 18 oktober plaatsvindt, heeft ze ook andere artiesten uitgenodigd zoals Afro Bro’s, Alvaro en DJ Flava. Het beste aan dit evenement? Het is helemaal gratis.

Studio Koto x Hotel Radio Paris x JAJEM

Liefhebbers van elektronische muziek en hiphop kunnen terecht bij de Kopstootbar op 18 oktober. Hier zijn namelijk hele goede Nederlandse DJ’s aanwezig. Artiesten zoals The Flexican, FS Green en Wantigga gaan de knusse Kopstootbar vullen met de gezelligste tunes.

Kom naar dit feestje toe op 19 oktober als je zin hebt om tot in de late uurtjes te dansen met je vriendinnen. Ook dit feestje is gratis, maar wees er snel bij want de locatie is niet heel groot.

Awakenings

Een van de grootste feestjes tijdens ADE 2018 is Awakening. Het festival pakt het groots aan deze editie van Amsterdam Dance Event, want het heeft twee dag- en vijf nachtedities. Elke dag die week organiseren ze wel iets. De feesten vinden plaats in de Gashouder en die locatie is niet niks. Het enorme ronde gebouw van veertig meter hoog is mega indrukwekkend en past helemaal bij de ruwe muziek van Awakenings.

Het feestje vindt plaats op 17 oktober en als je de volgende dag plannen hebt, zeg die maar vast af. Het festival duurt namelijk van tien uur ‘s avonds tot acht uur ‘s ochtends (!). Artiesten zoals Rebekah & Paula Temple, Keith Carnal & Shlømo en I Hate Models gaan je de hele nacht vermaken met keiharde dance tunes. Kaartjes koop je hier voor €38,50.

Audio Obscura x Mariel Ito at Central Station

Kom je niet uit Amsterdam en heb je geen zin om uren met het ov te reizen voordat je bij de locatie van je feestje bent? Dan is er ook nog een andere optie. Er is namelijk gewoon een feestje in centraal station. Of een feestje in de gevangenis aparter is dan een feestje in een station, durven we niet te zeggen. Het is in ieder geval wel een super leuke ervaring.

Op 20 oktober draaien Mariel Ito, Danny Daze en Lord Of The Isles in deze unieke locatie. Kaartjes kosten €34,50 en koop je hier.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Yam! Er is een tostibar in Amsterdam waar je een tosti kunt eten na het uitgaan

Reageer op artikel:
Dit zijn de allerleukste feestjes van ADE 2018 die je niet mag missen
Sluiten