Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 29 jun 2018

Oepsie: Dit is wat een feestvakantie met jouw lichaam doet

Het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort op feestvakantie gaat. Je gaat veel drinken, ongezond eten, weinig slapen en meer ongezonds. Jouw lichaam is daar niet al te blij mee. Dit is wat er gebeurt met jouw knappe lijfje:
Een wodkaatje hier – een wijntje daar, alles mag op feestvakantie. Jouw lichaam denkt daar anders over en is niet blij. Wat gebeurt er dan? Dat lees jij hier.

Feestvakantie

Al die feesten en partijen tijdens de feestvakantie belemmeren jouw gezondheid flink. Alcohol is slecht voor het immuunsysteem en daardoor ben jij eerder vatbaar voor ziektes. Zelfs in de zomer heeft jouw weerstand hieronder te lijden.

Tijdens deze vakantie zullen jij en je vriendinnen vaak junkfood halen. Het smaakt weliswaar lekker maar jouw lijf gaat volop in protest. Je maag, hart, bloedvaten en lever zijn hier de dupe van.

Lichaam

Alcohol zorgt voor een pafferig gezicht en een minder fit lichaam. Na al die drank zie jij er daadwerkelijk minder gezondheid uit. De shine is er van af, die heb jij ingeruild voor een vermoeid uiterlijk.

Daarnaast is de kans groot dat jij puistjes krijgt van al die slechte leefomstandigheden. Jouw vitamine inname is lager en bij een tekort aan vitamines is dit af te lezen aan de huid.

1 + 1 = 2, oftewel: een ongezonde levensstijl zorgt er niet voor dat jij sportief bezig wil zijn. De kans dat jij niet of nauwelijks meer sport is groot. Je hebt er letterlijk minder puf voor. Maar hé, een feestvakantie eens per jaar; moet kunnen hoor. Je bent jong en je wil wat, en daar heb jij helemaal gelijk in.

Reageer op artikel:
Oepsie: Dit is wat een feestvakantie met jouw lichaam doet
Sluiten